Idén a UI Academy ünnepli tizedik, jubileumi képzését, amely 2019-ben indult el egy merész kezdeményezésként.

Ebben az időszakban, amikor a hazai piac még nem ismerte fel teljes mértékben a UI (felhasználói felület) design fontosságát, és a területen elérhető oktatási lehetőségek korlátozottak voltak, a UI Academy lehetőséget teremtett az érdeklődőknek, hogy a gyorsan fejlődő szektorban megmutassák tehetségüket.

2024-re a UI Academy már több mint 170 alumnival endelkezik, és már a tizedik képzését zárta. A tanfolyam során több mint 300 Figma fájl született, és a kurzusnak két jelentős szponzora is lett: a Mastercard és a Publicis Group Hungary.

Az indulása óta a szakmában és a design eszközök terén is sok változás történt. A UI Academy áttért a Figmára, amely az elmúlt években a tervezői világ egyik vezető eszközévé vált. Az AI (mesterséges intelligencia) megjelenése a tervezésben újabb lépést jelentett előre, növelve a UI design iránti keresletet. A UI Academy képzései különösen fontosak ebben a változó környezetben, mivel a hallgatók nem csak elméleti ismereteket szereznek, hanem gyakorlati készségeket is, amelyek segítségével sikeresek lehetnek a szakmában.

 

A képzésről

A január 23-án végzett 10. évfolyam diákjai két projektben vettek részt az elmúlt 13 hétben: egy fantáziaprojekten és egy ügyfélbriefen. A fantáziaprojekt lehetőséget biztosított a hallgatóknak, hogy megmutassák kreativitásukat és design szemléletüket egy reszponzív landing page és annak brandingje révén. Az ügyfélbrief projekt során valós piaci kihívásra kellett megoldást hozni: egy lakásbiztosítási kalkulátor UX/UI tervezését a Gránit Bank számára.

A záróprezentáció zsűrijében neves szakértők ültek, többek között Nemes Orsolya a Spark Presentationtől, Tarján Zoltán a Publicis Group Hungary-től, Mondovics Péter a Mastercardtól, Pataki Franciska az ff.next-től, Nyári Attila a General Electrictől és Buday Mihály az Intuitech-től. Ez a színes és elismert zsűri biztosította a hallgatók munkáinak magas szintű szakmai értékelését.

A UI Academy záróprezentációja nemcsak az hallgatók számára ünnepi esemény, hanem jelentős mérföldkő a hazai UI design oktatás történetében, amely megmutatja, hogy Magyarországon is van helye a minőségi, gyakorlatközpontú design képzésnek. A következő évfolyam március 5-én indul, a regisztráció a megadott linken érhető el.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?