Az Arab National Bank együttműködési szerződést írt alá egy részben magyar tulajdonban lévő vállalattal, a Finshape-pel.

Ez a vállalat, amely a magyar W.UP és a cseh Banking Software Company összeolvadásából született meg 2021-ben, digitális banki megoldásokat biztosít pénzintézetek számára. Az ANB-val kötött egyezmény keretében a Finshape a bank digitális átalakítását fogja elősegíteni.

A Finshape, amelynek célja a nemzetközi piacokra való terjeszkedés volt, már több mint 100 bankkal működött együtt Európában és a Közel-Keleten. Az ANB, egy jelentős szaúdi kereskedelmi bank, amely innovatív megközelítéseiről is ismert, most csatlakozik a Finshape partnereihez. A kollaboráció során a digitális banki felhasználói élmény újragondolása és a személyre szabott szolgáltatások növelése a cél.

A Finshape által kifejlesztett „Money Stories” egy olyan megoldás, amely segít a felhasználóknak a kiadásaik kategorizálásában, pénzügyi előrejelzések készítésében, és lehetőséget biztosít a bankoknak a személyre szabott ajánlatok készítésére. Az ANB ezt a technológiát fogja alkalmazni, hogy minden ügyfelének banki élménye az egyéni pénzügyi szokásokhoz és helyzethez igazodjon.

Nyíri József, a Finshape CGO-ja elismerően nyilatkozott az együttműködésről:

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az Arab National Bankkal dolgozhatunk együtt. Ez az együttműködés tükrözi az innováció és az ügyfélközpontúság iránti elkötelezettségünket a közel-keleti bankszektorban. Célunk az ANB-vel közösen az, hogy megújítsuk az ügyfelek pénzügyeinek kezelését, és személyre szabott megoldásokat kínáljunk, amelyek segítik őket pénzügyi céljaik elérésében.”

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?