A német N26 bank bejelentette, hogy új részvény- és ETF-kereskedési lehetőségeket vezet be, amelyek a pénzügyi szolgáltatások szélesebb körű digitalizálására irányuló stratégiájuk részét képezik.

Az új szolgáltatás, melyet az Upvest finanszírozási platformmal együttműködésben fejlesztettek ki, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részvényeket és ETF-eket vásároljanak és adjanak el, mindössze 0,90 euró tranzakciós díj ellenében. Ez az innováció a befektetési piac demokratizálását célozza a könnyű hozzáférhetőség és költséghatékonyság jegyében.

Az N26 további innovációt vezet be a töredékbefektetéssel, amely lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy már 1 euróval is tudjanak részvényekbe fektetni, ezzel hozzáférve a legnépszerűbb európai és amerikai tőkepiaci eszközökhöz. Ez a megoldás különösen a kezdő vagy kisebb tőkével rendelkező befektetők számára lehet vonzó.

A funkciót fokozatosan vezetik be. Kezdetben Ausztriában lesz elérhető, több mint 100 ETF-fel. Az N26 tervei szerint hamarosan kiterjeszti a kínálatot több mint ezer részvényre és ETF-re, először Németországban és Ausztriában, majd később további piacokon. Valentin Stalf, az N26 vezérigazgatója elmondta:

 

„Az ‘Instant Savings’ és a ‘Crypto’ funkciók után, a ‘Stock and ETFs’ lehetőséggel szeretnénk ügyfeleinknek megkönnyíteni a pénzügyeik kezelését az N26 alkalmazáson belül. Az alkalmazás segítségével a felhasználók könnyedén kezelhetik megtakarításaikat és befektetéseiket, mindezt versenyképes árakon, rejtett díjak nélkül, és kiváló felhasználói élményt biztosítva.”

 

Ezzel a lépéssel az N26 tovább erősíti pozícióját a digitális banki szolgáltatások piacán. A cég, amely idén a havi nyereségesség elérésére törekszik, ezzel a termékpaletta-bővítéssel válaszol a piaci igényekre. Mindeközben korábbi, költséges piacra lépéseitől – mint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Brazília piacai – eltávolodva, egyértelműen Európára koncentrál.

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?