A Revolut újabb fontos mérföldkövet ért el a nemzetközi pénzátutalások piacán.

A Revolut most a Mobile Wallets funkciót vezeti be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen, a címzett nevének és telefonszámának vagy e-mail címének ismeretében küldjenek pénzt külföldre.

A Mobile Wallets funkció jelentős könnyítést hoz a pénzügyi tranzakciók adminisztrációjában. A Revolut ezzel az innovációval egy felhasználóközpontú megoldást kínál, ami csak a címzett alapvető adataira támaszkodik, ezzel megkönnyítve a folyamatot és csökkentve a hibás utalások kockázatát.

Akshat Mittal, a cég nemzetközi fizetésekért felelős általános igazgatója hangsúlyozta, hogy a külföldön élők számára létfontosságú egy egyszerű és költséghatékony nemzetközi pénzátutalási szolgáltatás. A Mobile Wallets bevezetésével a Revolut célja, hogy megkönnyítse a nemzetközi pénzügyi tranzakciókat és elősegítse az egyének és családok gazdasági mobilitását a digitális korban.

A Revolut ügyfelei az Egyesült Királyságban és több európai országban már Kenyába (M-Pesa) és Bangladesbe (bKash) tudnak pénzt küldeni a mobil tárcák segítségével. A cég tervei szerint hamarosan további lehetőségeket is bevezetnek, amelyek különösen hasznosak lesznek a külföldön élők és nemzetközi diákok számára, lehetővé téve számukra, hogy egyszerűen és gyorsan küldjenek pénzt hazájukba vagy a tanulmányaik helyszínére. A funkció a Revolut megszokott nemzetközi átutalási díjszabását követi, és a pénz általában 30 percen belül érkezik meg a címzett tárcájába.

A Revolut új funkciójának jelentős hatása várható a globális pénzügyi tranzakciók terén. A cég 35 millió ügyfele jelenleg havonta több mint 500 millió tranzakciót bonyolít le, és az új funkció bevezetésével ez a szám még tovább nőhet. A folyamatos innovációjának köszönhetően a Revolut megerősíti pozícióját a fintech iparágban, elősegítve a határok nélküli pénzügyi interakciók korszakát.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?