A PayPal nemrég hozta nyilvánosságra, hogy új, mesterséges intelligencián alapuló funkciókat vezet be.

Ezen újítások azonban nem arattak osztatlan sikert a piacon, ami a cég részvényárfolyamának több mint négy százalékos zuhanásában nyilvánult meg 2023. január 25-én.

A PayPal vezetője, Alex Chriss hat olyan újítást mutatott be, amik potenciálisan megváltoztathatják az e-kereskedelmi szektor működését. Az újítások közül kiemelkedik a „smart receipts”, vagyis az „okos nyugták” funkció, mely a mesterséges intelligencia segítségével jósolja meg a fogyasztók vásárlási szokásait. Ennek köszönhetően a kereskedők személyre szabott ajánlatokkal és készpénz-visszatérítési lehetőségekkel léphetnek kapcsolatba a vásárlóikkal.

Ezenfelül a cég egy új „ajánlatok” platformot is bemutatott, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy az online vásárlókat célozzák meg a korábban vásárolt termékek pontos raktári adatai és jellemzői alapján.

A PayPal újabb érdekessége a Fastlane, egy olyan egykattintásos fizetési megoldás, mely nem igényel sem felhasználónevet, sem jelszót, és lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy az interneten keresztül vásároljanak hitelkártya-adatok megadása nélkül.

Bár ezek az újítások jelentős előrelépést jelentenek a digitális fizetési területén, a PayPal részvényei továbbra is csökkenő pályán mozognak. A bejelentés napján a cég részvényei több mint négy százalékot estek, és az elmúlt évben összességében több mint 20 százalékos csökkenést szenvedtek el.

Alex Chriss szerint a vállalat által bevezetett újítások „nem csak a valós ügyféligényeket elégítik ki, hanem átalakítják a fizetési és kereskedelmi folyamatokat is”. Ennek ellenére a részvényárak csökkenése arra utal, hogy a befektetők és a piac még nem fogadta el teljes mértékben ezeket a fejlesztéseket. A PayPal számára kulcsfontosságú lesz a közeljövőben, hogy növelje a bizalmat az új technológiák felé.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?