A Klarna, bevezette első előfizetési szolgáltatását, a Klarna Plus-t. Ez a fejlesztés fontos mérföldkövet jelent a vállalat számára, különösen az tőzsdei bevezetés előtt.

Az új előfizetés havi 7,99 dollárba kerül, és számos kizárólagos előnyt nyújt az ügyfeleknek. David Sandstrom, a Klarna marketingvezetője így nyilatkozott:

“A felméréseink szerint a Klarna hűséges felhasználói egy előfizetéses modellen keresztül keresnek jobb vásárlási lehetőségeket. A Klarna Plus pont ezt a szükségletet hivatott kielégíteni, lehetővé téve számunkra, hogy mélyebb kapcsolatot építsünk ki 37 millió hűséges amerikai vásárlónkkal.”

A Klarna Plus előfizetés fő jellemzője a tranzakciós díjak eltörlése a Klarna „One Time Card” használata esetén, ami egy egyszer használatos virtuális kártya. Ez az előfizetőknek akár 12 dolláros megtakarítást is eredményezhet havonta.

Továbbá a Klarna Plus előfizetői kétszeres jutalompontokat szerezhetnek minden vásárlás alkalmával. Ez a rendszer gyorsítja a pontgyűjtést, amelyek beválthatók különböző prémium márkák, mint az Adidas, ASOS, Best Buy, COACH, Foot Locker, H&M, Nike, Macy’s, Missguided, Saks OFF 5th, Sephora és Shein által kínált jutalmakra.

Az előfizetők további exkluzív kedvezményeket is igénybe vehetnek, többek között a Nike, Coach, Macy’s, Instacart és Goat kínálatából, ami havi akár 30 dolláros megtakarítást jelenthet. A vállalat bejelentette, hogy a jövőben további szolgáltatásokat is bevezetnek.

 

A tőzsdei bevezetés felé vezető stratégiai lépés

Szakértők szerint a cég legújabb kezdeményezése stratégiai lépés lehet a tőzsdei bevezetés előtt. Az előfizetés alapú bevételek rendszerint stabilabbak és kiszámíthatóbbak, ami vonzó lehet a befektetők számára. A vállalat tervezi magas hozamú megtakarítási számlájának kiterjesztését más piacokra is, amely jelenleg csak Németországban és Svédországban elérhető.

A BNPL (Buy Now Pay Later) szektor egy másik meghatározó szereplője, az Affirm, állítólag hasonló előfizetéses szolgáltatás bevezetését fontolgatja. Ez azt jelzi, hogy a BNPL szektorban nő az előfizetéses modellek iránti érdeklődés, ami új lehetőségeket nyithat a fogyasztói finanszírozásban.

A Klarna lépése jelentős hatást gyakorolhat a fintech iparra, tekintettel az előfizetési modellek növekvő népszerűségére. Ez a modell nemcsak új bevételi forrásokat teremthet a cég számára, hanem erősítheti a vásárlói hűséget és növelheti a márkahűséget is.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?