A Klarna, Európa legnagyobb BNPL szolgáltatója, zöld utat kapott a brit pénzügyi felügyeleti hatóságtól (FCA, Financial Conduct Authority), így folytathatja tevékenységét az Egyesült Királyságban.

Az engedély révén a cég továbbra is nyújthat szabályozott fizetési- és hitelszolgáltatásokat az országban. A Klarna korábban az FCA ideiglenes engedélyezési rendszerének (Temporary Permissions Regime, TPR) alatt működött, ami a Brexit óta érvényben van, de december 31-én lejár. Nemrégiben a cég létrehozott egy új, Egyesült Királyságban bejegyzett leányvállalatot, a Klarna Financial Services UK-t, amely fogyasztói szolgáltatásokat fog nyújtani a régióban. Ezeket a szolgáltatásokat a Klarna Bank AB, a teljes engedéllyel rendelkező svéd anyabank fogja átadni az új vállalatnak.

Abby Vickers, a Klarna Financial Services UK vezetője elmondta: “A vállalat mindig is az FCA felügyelete alatt állt, és szabályozott termékeinket magas színvonalon szállítottuk ügyfeleinknek. Az FCA jóváhagyása nemcsak a folytatást teszi lehetővé, hanem a Klarna Egyesült Királyságbeli üzletágának szabályozási alapjait is megerősíti.”

A Klarna alapvető BNPL szolgáltatása jelenleg nem tartozik a Fogyasztói Hitel Törvény hatáskörébe, így az FCA jóváhagyása nem szükséges. Ennek ellenére a cég szeretné, ha a BNPL termékeket a szabályozó hatóság hatáskörébe vonnák be.

A cég a legutóbbi negyedéves jelentésében is pozitív eredményeket mutatott. Az Egyesült Államokban negyedik éve tartó pozitív bruttó eredmény mellett a csoportszintű működési eredmény is pozitív, amire 2019 óta nem volt példa. A fintech óriás állítólag tőzsdei bevezetést is fontolgat, és becslések szerint 15-20 milliárd dolláros értékeltséggel léphetne piacra.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?