Volt Revolut, Coinbase és Spotify alkalmazottak mutatták be legújabb megoldásukat, a Zealt.

A Zeal egy innovatív digitális tárca, amely a kriptovaluták kezelésére, valamint a web3 és a decentralizált pénzügyi alkalmazásokkal való interakcióra összpontosít.

A projektet Hannes Graah vezeti, aki a Revolutnál a növekedési részleg alelnökeként tevékenykedett. A csapat egy olyan digitális tárca létrehozását tűzte ki célul, amely az emberek teljes pénzügyi életét kezelni tudja. Az ígéretek szerint ez a tárca javítani fogja a jelenlegi tárcákban tapasztalható hiányosságokat, integrálva a blokklánc technológiát a hagyományos pénzügyekkel.

A Zeal különös hangsúlyt fektet a biztonságra és a felhasználói élményre – éppen ezért a megoldás fejlett biztonsági funkciókat kínál a csalásokkal szemben. A Zeal továbbá lehetővé teszi a felhasználók számára azt is, hogy stablecoinokat (pl. USDC) utaljanak át a bankszámlájukra a Polygon blockchainről.

Graah szerint a jelenlegi pénztárcák nem felelnek meg a felhasználói igényeknek, mivel nehezen használhatóak és könnyen lehet rajtuk pénzt veszíteni. Elmondása szerint egy olyan tárcára van szükség, ami biztonságos, könnyen használható és problémamentesen működik a különböző blokklánc hálózatokon. A Zeal még fejlesztés alatt áll, jelenleg csak meghívás alapján érhető el, a bevezetését 2024 első negyedévére tervezik.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?