A Raiffeisen Bank osztrák leányvállalata kriptovaluta-kereskedési szolgáltatást fog indítani Bécsben. A szolgáltatást a tervek szerint 2024 első negyedévében vezetik be.

A bank 2023 áprilisában jelentette be a kriptovalutákkal kapcsolatos terveit, és most a RLB NÖ-Wien részlege az osztrák Bitpanda kriptovaluta-céggel partnerségben lép a piacra. Ez az újítás fontos lépés a Raiffeisen számára, amely az innováció és a digitális pénzügyi szolgáltatások terén szeretne élen járni.

Az RLB NÖ-Wien ügyfelei hozzáférhetnek majd a Bitpanda által kínált összes kriptovalutához, ami több mint 2500 digitális eszközt jelent. A bank célja, hogy 2024 elejétől egy kiemelkedő digitális befektetési platformot nyújtson, a hosszú távú terve pedig, hogy ezt a szolgáltatást kiterjessze minden ügyfelére.

A Raiffeisen lépése a bitcoin és egyéb kriptovaluták iránti növekvő elfogadottság indikátora. A Raiffeisen csoport 2023. június 30-i adatai szerint 247 milliárd svájci frank kezelt vagyonnal és 219 milliárd svájci frank hitelállománnyal rendelkezik. A kriptovaluta-kereskedési szolgáltatás bevezetése tovább erősítheti a bank piaci pozícióját.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?