Az OpenAI bejelentette, hogy elindítja a GPT Store-t, egy olyan platformot, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy szöveggeneráló AI modellekre épülő egyedi alkalmazásaikat értékesítsék.

Ez jelentős lépést jelent az AI technológia szélesebb körű elérhetőségében és a fejlesztői közösség számára nyújtott lehetőségek terén. A cég által közölt frissített felhasználási szabályok és útmutatók alapján a fejlesztőknek bizonyos követelményeket kell teljesíteniük. Ezek közé tartozik a profil hitelesítése és az alkalmazások nyilvános közzététele.

A GPT Store-ral kapcsolatos első bejelentés az OpenAI első éves fejlesztői konferenciáján, a DevDay-en volt, de a platform indítása késik. Ez az OpenAI vezetőségének novemberi átalakulásához köthető, amikor Sam Altman rövid ideig távozott a cég vezetői pozíciójából.

A GPT Store által biztosított technológia jelentősen megkönnyíti az AI alkalmazások fejlesztését. A GPT modellek, amelyek programozási ismeretek nélkül is használhatóak, lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy a lehető legkülönbözőbb komplexitású alkalmazásokat hozzák létre. A fejlesztők egyszerűen meghatározhatják az alkalmazásuk képességeit, az OpenAI GPT Builder eszköze pedig ezek alapján készíti el az AI-alapú chatbotokat.

A GPT Store bevétel-megosztási modellje azonban még mindig tisztázatlan – ha egyáltalán lesz ilyen. Novemberben Altman és a vállalat CTO-ja, Mira Murati úgy nyilatkoztak, hogy még nincs meghatározott monetizációs tervük, és a közelgő indulásról szóló e-mail sem tartalmazott információt a fejlesztők részére a kifizetésekkel kapcsolatban. Az OpenAI egyik szóvivője szerint a következő napokban további részletek kerülhetnek napvilágra.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?