A Revolut új robottanácsadó szolgáltatást indított Írországban. A szolgáltatással a felhasználóik automatizáltan fektethetnek be.

A Revolut Írországban új robottanácsadó szolgáltatást vezette be, amely a felhasználóknak lehetőséget biztosít arra, hogy időt takarítsanak meg és automatizáltan, személyre szabott preferenciák alapján történő befektetéssel gyarapítsák vagyonukat.

A megtakarítási számlák sikeres bevezetése után a Revolut egy újabb innovációval rukkolt elő. A neobank által kifejlesztett robottanácsadó eszköz a felhasználók nevében végzi a befektetéseket, megszabadítva őket a kutatással és a portfólió menedzselésével járó időigényes feladatoktól. Ez a szolgáltatás különösen hasznos lehet azok számára, akik nem rendelkeznek elegendő idővel a befektetésekkel kapcsolatos alapos kutatások elvégzésére, vagy akik még tapasztalatlanok a befektetések világában.

A Revolut robottanácsadója egyedi, teljes mértékben diverzifikált portfóliókat kínál, amelyeket a felhasználók igényeinek és pénzügyi célkitűzéseinek figyelembevételével állít össze. A szolgáltatás automatikusan befekteti a felhasználók által a számlájukra befizetett összegeket, és folyamatosan figyeli, valamint kezeli a befektetési portfóliót. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges minimális kezdőtőke 100 euró, és az éves díj a portfólió értékének 0,75%-a, amely havonta kerül felszámításra.

A felhasználók beállíthatnak automatikus havi befizetéseket is már 10 eurótól kezdődően, amelyeket a robottanácsadó rendszeresen befektet. Az ismételt befizetések lehetőséget adnak a felhasználóknak, hogy rendszeres időközönként növeljék befektetéseik értékét. Ezzel elősegítve a folyamatos befektetési elkötelezettséget és csökkentve a piaci ingadozások rövid távú hatásait.

A funkció az eszközök teljesítményének megfelelően automatikusan újraegyensúlyozza a portfóliót, és rendszeresen felülvizsgálja azokat az ügyfelek kockázattűrő-képességéhez igazítva.

A Revolut tovább bővítette befektetési kínálatát az európai tőzsdén jegyzett vállalatok részvényeivel, és bevezetett egy új szolgáltatást, a Trading Pro-t, a tapasztalt kereskedők számára. Jelenleg az alkalmazás több mint 2200 amerikai és 220 európai tőzsdén jegyzett értékpapírt, valamint 270 ETF-et kínál.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?