A Revolut Csoport részeként működő, banki licenccel rendelkező litván Revolut Bank UAB bejelentette, hogy elindítja Magyarországon forint alapú új megtakarítási számláját. 

Ez a szolgáltatás magyar felhasználók számára akár 4,75 százalékos éves bruttó kamatot kínál a betétekre. Az új számla lehetővé teszi a Revolut ügyfelek számára, hogy azonnal hozzáférjenek befizetéseikhez, a kamatok napi jóváírásával. A számlahasználat teljesen ingyenes, beleértve a pénzfelvételt és a befizetést is.

 

Kamatlehetőségek a Revolutnál

A Revolut számos csomagot kínál, amelyek kamatai a következőképpen alakulnak:

  • Standard és Plus csomagoknál 1,25 százalékos bruttó kamat, ami nettó 1,06 százalék.
  • Premium csomag esetében 3,25 százalékos bruttó kamat, ami nettó 2,76 százalék.
  • A Metal csomag tulajdonosainak 4,25 százalékos bruttó, 3,61 százalékos nettó kamat jár.
  • Az Ultra csomag birtokosai pedig 4,75 százalékos bruttó, azaz 4,03 százalékos nettó kamatot kapnak.

 

Revolut megtakarítási számla: Mit kell tudni?

Az új számla könnyedén létrehozható az alkalmazás frissítése után, néhány egyszerű lépésben, közvetlenül az appon belül. A szolgáltatás csak azon ügyfelek számára érhető el, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel vagy adóilletőséggel, valamint akik korábban már megosztották a Revoluttal a magyar személyazonosító okmányaikat és adóazonosító számukat.

A Revolut Bank UAB által kínált megtakarítási számlák a litván betétbiztosítási rendszer által védettek, maximum 100 000 euró értékben. A számlára nincs meghatározva minimális befizetési összeg, de a maximális betét 20 millió forint lehet.

A megtakarítási számla megszüntetése esetén az ügyfelek visszakapják a fennmaradó összeget és a kamatokat a folyószámlájukra. A megtakarítási számla és a folyószámla két külön termék, így az előbbi megszüntetése nem befolyásolja a másikat.

Albert Codorniu Hernandez, a Revolut megtakarítási szolgáltatásokért felelős vezetője szerint:

„Magyarországi ügyfeleink akár évi bruttó 4,75 százalékos látra szóló kamatot is kaphatnak a Revolut Bank UAB-nál elhelyezett forint betéteik után. Ez egy kulcslépés abban a küldetésünkben, hogy a Revolut legyen a legjobb választás a mindennapi bankoláshoz. A napi kamatfizetés, az azonnali hozzáférésű készpénzfelvétel, amelyet teljes körű banki engedéllyel rendelkező bankunk biztosít, minden eddiginél könnyebbé teszi ügyfeleink számára, hogy megtakarítsák és gyarapítsák a megkeresett pénzüket.”

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?