A Revolut legfrissebb fejlesztése meglepő módon nem pénzügyi jellegű.

A Revolut most a telekommunikációs szolgáltatások felé nyit, és brit ügyfelei számára eSIM-kártyát kínál. Ezzel a lépéssel a cég egyfajta visszatérésre tesz kísérletet eredeti célközönsége, a gyakran utazók felé.

Brit ügyfelek immár a Revolut applikációja révén kérvényezhetnek eSIM-kártyát, ami lehetővé teszi számukra, hogy néhány érintéssel digitálisan hozzáférjenek különféle mobil előfizetési csomagokhoz. A Brexit óta a magas roaming díjak különösen nagy terhet jelentenek az Egyesült Királyságban élők számára, amire a Revolut most egy innovatív megoldást kínál.

Az eSIM egy digitális SIM-kártya, amely fizikai SIM-kártya nélküli hozzáférést biztosít a felhasználóknak mobil előfizetésekhez, lehetővé téve számukra a telefonálást, üzenetküldést és adatforgalom használatát.

Azok, akik nem rendelkeznek előfizetéssel, egy olyan csomagot kapnak, amelynek segítségével bárhol elérhetik a Revolut applikációját. Ez azt jelenti, hogy ha külföldi repülőtérre érkeznek, akkor is használhatják az alkalmazást helyi adatcsomag nélkül, és szükség esetén vásárolhatnak helyi előfizetést.

Az Ultra előfizetők automatikusan havi 3 GB adatforgalmat kapnak, amit számos országban felhasználhatnak. Az ügyfeleknek így nem kell aggódniuk a váratlan roaming díjak miatt külföldi utazásaik során.

A Revolut eSIM szolgáltatásának bevezetése során a 1Global brit telekommunikációs szolgáltatóval működött együtt.

 

Mi teszi érdekessé ezt a lépést?

A Revolut láthatólag eredeti célközönségéhez, a gyakran utazókhoz tér vissza. A pénzügyi szuperapplikáció egyszerű prepaid kártyával kezdte, és kedvező átváltási díjakat és egyszerű fizetési megoldásokat kínált. Az induláskor a célcsoportja a technológia iránt nyitott, utazást kedvelő és pénzügyeiket szem előtt tartó személyekből állt.

Az évek során a Revolut kiterjesztette tevékenységi körét, hogy minden pénzügyi igényt kielégítsen. Az eSIM bevezetése azonban egy rendkívül hasznos és egy európai fintech cég számára talán szokatlan lépés, amely tovább bővíti az applikáció utazási kínálatát.

A neobank most már az utazás minden szakaszát lefedi, beleértve a prémium repülőtéri várók hozzáférését, szállásfoglalást, turisztikai programokat és utasbiztosítást – az eSIM után talán csak a repülőjegy-vásárlás hiányzik ahhoz, hogy teljes körű utazási szolgáltatást nyújtson.

A bank célja, hogy bővítse szolgáltatásainak körét, reagálva az ügyfelek egyedi igényeire. Minden újítás arra irányul, hogy növelje a meglévő szolgáltatások használatát és vonzóbbá tegye a fizetős előfizetéseket.

A bevételszerzés továbbra is kulcsfontosságú a Revolut számára, amely pénzügyi sikereit eddig jelentős mértékben a kriptovaluta-kereskedelem növekedésének köszönhette. A kriptopiaci visszaesés és a fintech szektor kihívásai miatt azonban még fontosabbá vált a nyereségesség elérése vagy annak megközelítése.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?