Sokan próbálnak kitűnni a kriptoszektorban, azonban nem sokan képesek valódi értéket teremteni. Mogyorósi Attila, a CoinCash társalapítója azonban pont egy ilyen kiemelkedő alak.

Attila megosztotta velünk útját a bitcoin világába, az első találkozástól kezdve egészen cége, a CoinCash megalapításáig és a bitcoin ATM-ek magyarországi bevezetéséig.

Mogyorósi 2015-ben találkozott először a bitcoinnal, és hamar felismerte, hogy Magyarországon még nincsen egy kiterjedt bitcoin ATM hálózat. Ebből az igényből kiindulva alkotta meg a CoinCash egyedülálló üzleti modelljét, amely mára az egyik legjelentősebb hazai kriptovaluta váltóvá vált. A vállalatot 2017-ben hozta létre Galántai Gáborral közösen. Már az első évben eldöntötték, hogy az online kereskedelem mellett egy bitcoin ATM hálózatot is kiépítenek, az első automata bemutatásával. Jelenleg 16 automatát működtetnek Budapesten, továbbá Debrecen, Miskolc, Sopron, Szeged és Székesfehérvár városaiban is elérhetőek az ATM-ek.

Egy fontos mérföldkő a CoinCash történetében, amikor 2021 októberében bejelentették, hogy felvásárolják legnagyobb riválisukat, a MrCoint. Ez volt az első eset, hogy egy magyar fintech cég felvásárol egy másikat. Az ügyletre – amely eredetileg egyesülésről szólt – egy több mint egyéves tárgyalási folyamatot követően került sor. A CoinCash átvette a MrCoin működését, beleértve annak felhasználói bázisát és technológiai megoldásait.

 

A kriptopiac jövőbeli kilátásai

A beszélgetés alatt Mogyorósi rámutatott, hogy a kriptovaluta tranzakciók nagyjából 0.1 százaléka kapcsolódik illegális cselekményekhez, ami alátámasztja, hogy a kriptovaluták rossz megítélése nem feltétlenül indokolt.

Megjegyezte, hogy a bitcoin árfolyama ciklikusan mozog, jelenleg az akkumulációs fázisban vagyunk, és véleménye szerint a következő bikapiac során az árfolyam akár a 100-150 ezer dollár közötti szintet is elérheti.

Azt is kiemelte, hogy a bitcoin volatilitása valószínűleg csökkeni fog a következő években, részben a spot bitcoin ETF-ek elfogadásának és a nagy intézményi befektetők piacra lépésének köszönhetően. Az előrejelzés, hogy 2025-26 körül várható az utolsó jelentős áremelkedés a mainstream elfogadás előtt, azt sugallja, hogy a kriptovaluta piac továbbra is dinamikus fejlődés előtt áll.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?