Nagyszabású fintech eseménysorozat veszi kezdetét – az első rendezvény február 21-én, 17:00 és 19:00 óra között lesz megtartva a Magyar Innovációs Központban, az Infopark 1 épületében Budapesten.

A Fintech Meetup rendezvénysorozatot a Hungarian Fintech Association (Magyar Fintech Szövetség, MAFISZ), az MBH Fintechlab, a Tőkeportál, az Innovation Hub, és a Fintech.hu közös erővel indítják útjára. 

 

Mi az a Fintech Meetup?

A Fintech Meetup egy olyan kezdeményezés, amely a fintech ökoszisztéma minden szereplőjét – a startupoktól a befektetőkön át az érdeklődő diákokig – hivatott összehozni. Célunk, hogy létrehozzunk egy olyan közösséget, ahol a tudás és az ötletek szabadon cserélhetnek gazdát, elősegítve ezzel a szektor ismertségének növelését, az innovatív megoldások gyors terjedését és a hatékony hálózatépítést.

A kezdeményezés további célja, hogy elősegítse a MAFISZ tagok és a nem tag startupok közötti párbeszédet, lehetőséget biztosítva számukra, hogy beszéljenek munkájukról, cégükről és közösséget építsenek. A rendezvény végén a kiválasztott startupok bemutatkozási lehetőséget kapnak, majd egy állófogadással egybekötött networkingen a résztvevők megvitathatják a lehetséges együttműködéseket és befektetéseket.

Minden hónapban egy-egy vállalkozás mutatkozhat be a következő formában:

  • A házigazdát és a kiemelt témát előzetesen bejelentjük hírlevélben, sajtóközleményben és a közösségi médiában.
  • A szövetség tagjai ingyenes regisztráció, a nem tagok pedig díj ellenében vehetnek részt az eseményen.
  • A meetup 17:00-kor kezdődik, a házigazda prezentációjával, egy 30 perces bemutató formájában.
  • Ezt követi egy kerekasztal beszélgetés a tevékenységükkel összefüggő aktuális témáról.
  • Az eseményt 3 perces startup/kkv pitchek zárják, ami lehetőséget ad a befektetők és potenciális partnerek előtti bemutatkozásra.
  • Az eseményt a házigazda és a szponzorok által támogatott fogadás zárja.
  • Az eseményről beszámolót teszünk közzé a social media felületeinken.

Az első házigazda a Peak

Az első Fintech Meetup házigazdája Magyarország első fintech cége, a Peak lesz. A 18 év alattiaknak szóló pénzügyi termékek körét, illetve  a fiatalok pénzügyi edukációjának kérdéseit tekintjük át. Érdekes adatokat és trendeket hozunk átfogó amerikai piackutatásainkról, illetve a kaliforniai és new yorki utunk során tapasztalt érdekességekről is beszámolunk. 

Átteintjük a Peak Platformon létrehozott Parent&Child termék építőkockáit és az általa megoldott problémákat is. Lesz továbbá egy kerekasztal-beszélgetés is, ahol a pénzügyi szektor szereplői vitatják meg a fiatalok edukációjának szükségességét.

A Peak Csoport média üzletága, a Peak Media, a legfrissebb és legfontosabb hírek és események forrása a fintech szektorban. A Peak Media portfóliójának egyik legfőbb eleme a Fintech.hu hírportál, amely egyben a Fintech Meetup hivatalos médiapartnere!

 

A Magyar Fintech Szövetség és az Innovációs Központ szerepe

A Magyar Fintech Szövetség egy olyan iparági egyesület, amely magába foglalja a magyarországi fintech ökoszisztéma összes résztvevőjét, a kezdő vállalkozásoktól az érett cégeken keresztül az inkubátorokig és akcelerátorokig. Célja, hogy segítse a döntéshozókat, szabályozó testületeket és egyéb intézményeket a fintech ágazat működésének és szükségleteinek jobb megértésében. Küldetése, hogy Magyarország egy olyan hely legyen, amely előnyös növekedési és fejlesztési lehetőségeket nyújt a fintech cégek számára. A MAFISZ az ökoszisztéma tagjainak rendszeres találkozási lehetőséget biztosít rendezvényein, amelyek a tudásmegosztásra, a nemzetközi jógyakorlatok terjesztésére és a fintech közösség erősítésére koncentrálnak. A szövetség networking eseményeinek fókuszában az üzleti kapcsolatok építése áll, nemzetközi kapcsolatrendszerével üzleti lehetőségeket biztosít tagjaink Szlovákiától Szingapúrig.

A Szövetség 2020-ban alakult 9 alapító taggal. Azóta már 45 taggal rendelkezik, számuk pedig folyamatosan nő. A közösség független, helyi fintech cégekből áll, amelyek többsége főként a hagyományos pénzügyi szolgáltató cégek számára nyújtott B2B szolgáltatásokra fókuszál. 

A Magyar Innovációs Központ (Hungarian Innovation Hub, HIH) egy nyílt platform, amelyet azzal a szándékkal hoztak létre, hogy támogassa a különböző profilú egyetemek hallgatóinak innovatív kezdeményezéseit és az új startup vállalkozások elindulását. Egymást kiegészítve piacképesebb startup cégek jöhetnek létre, ezáltal egy olyan innovációs ökoszisztéma alakulhat ki, amely nemzetközi szinten is meghatározó szereplővé válhat.

A HIH a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Neumann János Egyetem együttműködésével, valamint a Magyar Nemzeti Bank részvételével alakult meg 2023-ban. A METU Infopark Campus szívében, az I. épületben egy jól felszerelt multifunkcionális térrel rendelkezik, ahol a három alapító egyetem hallgatói dolgozhatnak ötleteiken, illetve saját rendezvényeiknek adhatnak otthont.

 

Itt csatlakozhatsz!

A belépőjegy ára 1900 forint, amelyet az alábbi linken keresztül lehet megvásárolni: https://tixa.hu/fintech_meetup. Az ár magában foglalja a szakmai programot és a cateringet is.

A sorozat következő eseményein számos ismert fintech vállalkozás mutatkozik majd be, a részletekkel hamarosan érkezünk. A részvételi szándékot a Fintech Meetup Facebook és LinkedIn eseményén is jelezhetik az érdeklődők.

 

(Borítókép: Fintech Meetup Series)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?