Piaci hírek szerint a Chime legkésőbb 2025-ig megkezdheti tőzsdei szereplését.

Ez az információ egy olyan időszakban jött nyilvánosságra, amikor a technológiai ágazatban tevékenykedő számos vállalat a korábbi nehéz évek után fontolgatja a tőzsdére lépést.

A Chime esetében az IPO már régóta napirenden van. A vállalatot legutóbb 2021-ben 25 milliárd dollár értéken becsülték, de azóta nem gyűjtött új tőkét. A jelentős piaci értékelése ellenére a tőzsdei bevezetés útja különböző késedelmekkel és stratégiai változtatásokkal volt teli, amelyeket a piaci körülmények változása okozott.

A piac eredetileg arra számított, hogy a Chime 2022 tavaszán lép tőzsdére, de a terveket 2022 februárjában elhalasztották, a fintech szektor visszaesése miatt.

A 2022-es év a magas kamatlábakkal és inflációval megnehezítette a neobank helyzetét, amelyre válaszul 12 százalékkal csökkentette alkalmazottainak számát, ezzel is a hosszú távú fenntarthatóság felé mozdulva.

 

A Chime készen áll a tőzsdére lépésre

Annak ellenére, hogy munkaerő létszámát csökkentette, a Chime nem állt meg a fejlesztésekben. Új szolgáltatások bevezetésével és új partnerkapcsolatok kiépítésével jelentősen növelte ügyfélkörét. A Cornerstone Advisors kutatása szerint a vállalatnak tavaly nyáron több mint 38 millió ügyfele volt, több mint a SoFi, a Dave, a MoneyLion és a Current együttesen.

Ami még figyelemre méltó, hogy a Chime 38 millió ügyfelének közel fele tekinti a neobankot elsődleges bankszámlavezetőjének, ami jelentős előnyt jelent a hasonló amerikai fintech vállalatokhoz, mint a SoFi, a Current, a MoneyLion és a Cash App, ahol az ügyfelek csupán körülbelül negyede részesíti előnyben szolgáltatóját.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?