A Revolut Bank UAB lépéseket tett a készpénzbefizetési lehetőségek szűkítésére.

A bank által nyújtott készpénz befizetési szolgáltatás jelenleg csak korlátozott ügyfélkör számára elérhető, ahol a befizetési korlátok módosultak.

A bank a készpénzes tranzakciókat a Paysafecash rendszerén keresztül kezeli egy meghatározott ügyfélkör részére. Ez a lehetőség még mindig tesztelési fázisban van, ezért a magyar felhasználók többsége nem érheti el. A szolgáltatást igénybe vevők számára bevezetett új befizetési limit a korábbi, tranzakciónkénti legfeljebb 307 000 forintos összeg helyett most maximum 290 000 forint lehet alkalmanként. A naponta befizethető maximális összeg korábban is ilyen magas volt (maximum három részletben), de a befizetések számának korlátja megszűnt.

A havi és éves befizetési limitet illetően szintén komoly csökkentést hajtott végre a bank. Korábban a felhasználók havonta akár 1 300 000 forintot, évente pedig legfeljebb 7 500 000 forintot fizethettek be készpénzben. Ezeket az összegeket mostanra jelentősen lecsökkentették: havonta legfeljebb 290 000 forint, évente pedig maximum 1 900 000 forint befizetésére van lehetőség.

Meg kell jegyezni, hogy a készpénz befizetési szolgáltatás kizárólag magyar forintban és csak Magyarországon, a támogatott kereskedői hálózatokon keresztül érhető el. A fintech cég 2,5 százalékos díjat számol fel a készpénzes befizetések kezeléséért. Kiemelik továbbá, hogy a fent említett változások csak a készpénzes befizetéseket érintik, a mobilalkalmazáson keresztüli kártyás befizetésekre nem.

A Revolut Bank UAB egyelőre nem adott ki további információkat arról, mikor tervezik a szolgáltatás szélesebb körű bevezetését. A bank jelenleg körülbelül 1,3 millió magyar ügyféllel büszkélkedhet, de ezen ügyfelek csak egy kisebb része részesül a készpénz befizetési szolgáltatás tesztelésében.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?