A Stripe számára a tavalyi év rendkívül sikeres volt, mivel a fizetési volumen 25 százalékos növekedésével átlépte az ezermilliárd dolláros álomhatárt.

Ez egy jelentős mérföldkő a 2009-ben alapított cég számára, amivel jelentősen megelőzte a PayPal-t, amelynek 23 évbe telt elérni ezt a szintet. Az alapítók szerint ez csak a kezdet, és további fejlődési lehetőségek állnak előttük.

A vállalat alapítása óta ez a legnagyobb siker. Az alapító Collins testvérek szerint a siker mögött a nagyvállalati szektorban elért eredmények és a szolgáltatásaikat egyre nagyobb számban igénybe vevő startup vállalkozások állnak. A cég értéke ennek köszönhetően 50 milliárdról 65 milliárd dollárra nőtt.

John Collins, a Stripe elnöke kijelentette, hogy bár a gazdasági előrejelzések kedvezőtlenek voltak, a fogyasztói kiadások mégis erősek maradtak. A Stripe további növekedést tervez, hiszen Collins szerint még csak a kezdetén vannak annak, hogy kiaknázzák a potenciális piaci lehetőségeket, tekintettel az USA fizetési piacának méretére.

A vállalat sikere az innovatív technológiájának köszönhető, amely a cég alapítása óta a növekedés záloga. A Stripe szolgáltatásait széles körben használják, a kisvállalatoktól kezdve az iparági óriásokig, mint például az Amazon, Google és Shopify, ami hozzájárult a cég globális fintech szektorbeli meghatározó szerepéhez.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?