A Ryan Reynoldshoz köthető fintech cég, a montreali Nuvei Corporation a felvásárlás küszöbén áll.

A kanadai székhelyű, fizetési megoldásokat kínáló Nuvei és az Advent International magántőke-befektető cég között előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások. A Wall Street Journal hozta nyilvánosságra először a tárgyalások hírét, amit a Reuters is később megerősített.

A Nuvei világszerte több mint 200 piacon nyújt fizetési szolgáltatásokat különféle iparágak számára. A cég lehetővé teszi, hogy az online kereskedők, sportfogadási platformok és kriptovaluta cégek hitelkártyákat és egyéb fizetési módokat fogadhassanak el. Az üzleti modelljük tranzakció-alapú díjakon alapul, bevételeiket a tranzakciós és szolgáltatási díjak összegéből szerzik.

A Nuvei Ryan Reynolds, a neves hollywoodi színész és vállalkozó 2023 áprilisában történt befektetése révén is ismertté vált. Reynolds további érdekeltségei közé tartozik az American Aviation Gin és az Egyesült Királyság negyedosztályú Wrexham A.F.C. futball klub. Emellett korábban a Mint Mobile távközlési szolgáltató tulajdonosa volt, amelyet 2023 márciusában 1,35 milliárd dollárért adott el a T-Mobile-nak.

A Nuvei cégértékét 4,1 milliárd kanadai dollárban (3 milliárd dollár) határozzák meg, és ha a tárgyalások sikeresen zárulnak, a tranzakció az utóbbi idők egyik legnagyobb magántőke-befektetési üzletévé válhat. A felvásárlási hírek hatására a Nuvei részvényei egyetlen napon belül több mint 30%-kal emelkedtek.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?