Az Egyesült Királyság legnépszerűbb digitális bankja, a Monzo közel állhat a tőzsdére lépéshez, miután múlt héten az év egyik legjelentősebb fintech tőkebevonását hajtotta végre. 

A második és harmadik legnagyobb befektetés együtt nem éri el a brit neobank által bevont összeg 14 százalékát. Novemberben már szóltak hírek arról, hogy a Monzo és a CapitalG (az Alphabet, a Google anyavállalatának befektetési ága) tárgyalásokat folytat egy lehetséges tőkebevonásról. Ezek a pletykák múlt héten megerősítést nyertek, amikor a Monzo bejelentette, hogy 340 millió font (kb. 430 millió dollár) tőkét vont be, 4 milliárd fontos (kb. 5 milliárd dollár) értékelés mellett. Ebben a finanszírozási körben a CapitalG volt a vezető befektető, más cégekkel együtt.

A digitális bank jelenleg kilencmillió lakossági ügyféllel büszkélkedhet az Egyesült Királyságban, és csak 2023-ban kétmillióval növelte ügyfélszámát. Emellett 400 000 vállalat veszi igénybe a bank vállalati szolgáltatásait. A Monzo pénzügyi teljesítménye javulóban van, és közel áll ahhoz, hogy a közeljövőben teljes mértékben nyereségessé váljon. Amint a bank eléri ezt a mérföldkövet, várható, hogy a vezetőség fokozza a tőzsdére lépés iránti törekvéseit.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?