A Revolut egy eSIM alapú mobilinternet előfizetéssel bővíti szolgáltatásainak kínálatát Magyarországon.

Az eSIM a fizikai SIM-kártyák digitális megfelelőjeként szolgál. Segítségével a felhasználók elektronikus úton aktiválhatják és kezelhetik előfizetéseiket, elkerülve a fizikai SIM-kártyák vásárlásának vagy cseréjének kellemetlenségeit. Az eSIM képes több előfizetés egyidejű tárolására is, így előnyös azok számára, akik gyakran váltanak szolgáltatót vagy több országban is használnak mobiladatot. Különösen az EU-n kívüli országokban nyújthat költséghatékony megoldást a szolgáltatás, mivel így elkerülhetők a magas roaming díjak.

 

Hogyan működik a szolgáltatás?

Az eSIM szolgáltatás használatához egy eSIM-kompatibilis készülékre van szükség. A Revolut alkalmazásban az Életmód menü eSIM szekciójában aktiválható a szolgáltatás, ahol a felhasználók hozzáférhetnek nemzetközi adatcsomagokhoz és kiválaszthatják a kívánt használati területeket.

Fontos kiemelni, hogy a Revolut eSIM szolgáltatása csak az adatforgalomra terjed ki, hívások indítására vagy fogadására nincs lehetőség. Az Ultra előfizetők minden hónapban 3GB nemzetközi adatforgalmat kapnak díjmentesen, más előfizetők pedig különböző adatcsomagokat vásárolhatnak. Egy korlátozott ideig tartó bevezető ajánlat részeként 100 MB adatforgalmat biztosít a vállalat 7 napra díjmentesen, ha a felhasználók 2024. május 1-ig aktiválják az eSIM szolgáltatást.

 

Fókuszban a felhasználói élmény 

A vállalat eSIM szolgáltatása a technológiai innováción túl a felhasználói élmény javítására is törekszik. Az egyszerűsített aktiválás, a flexibilis adatcsomagok és a globális elérhetőség lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen használják a mobilinternetet. Az ilyen típusú szolgáltatások elterjedése várhatóan tovább finomítja a felhasználói élményt, megkönnyítve ezzel a hálózati szolgáltatásokhoz való hozzáférést világszerte.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?