Az amerikai Stripe, egy pénzügyi infrastruktúra-szolgáltató platform, új korszakot nyithat meg a kiskereskedelmi fizetések világában.

A Stripe kiterjesztette együttműködését az Amazonnal, amelynek keretében az Amazon Just Walk Out technológiáját alkalmazó ausztráliai és kanadai kereskedők fizetéseit fogja kezelni. Ez a fejlemény jelentősen javítja a vásárlói élményt, növeli a vásárlói elégedettséget és minimalizálja a várakozási időt a kasszánál.

Az Amazon Just Walk Out technológiája egy innovatív megoldás a kiskereskedelemben, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy zökkenőmentesen vásároljanak sorbanállás nélkül. A rendszer nyomon követi, mit vesznek fel vagy tesznek vissza a vásárlók a polcokról, és virtuális kosarat hoz létre számukra. A vásárlás befejeztével a vásárlók egyszerűen csak távoznak az üzletből, és a kiválasztott fizetési módszerrel automatikusan fizetnek a termékekért. A zökkenőmentes fizetési élményt a Stripe Terminal WisePad3 szkennerei biztosítják, amelyek az üzletek bejáratánál helyezkednek el. A Stripe automatikusan kezeli a tranzakciókat, amint a vásárló elhagyja az üzletet, ezzel egy gyors és hatékony fizetési folyamatot biztosítva.

A Stripe Connect tovább finomítja a fizetési folyamatot, lehetővé téve a vásárlók fizetéseinek közvetlen átutalását azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek a Just Walk Out technológiát használják. Ez nem csak a pénzügyi tranzakciók hatékonyságát javítja, hanem az Amazon számára is előnyös, mivel a Stripe rendszerének API-ja rendkívül megbízható, a rendelkezésre állás több mint 99.999 százalékos. Ezáltal biztosítja a zavartalan működést még a legnagyobb forgalmú időszakokban is. 

A Stripe számára az ausztráliai és kanadai piacokon való terjeszkedés kulcsfontosságú. Az Amazon Just Walk Out technológiájának támogatásával a Stripe elősegíti a kiskereskedelmi tranzakciók modernizálását és a vásárlási élmény újragondolását, ami mind a fogyasztók, mind a kereskedők, mind pedig az egész iparág számára előnyös.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?