A bolgár beágyazott pénzügyi szolgáltató Paynetics bejelentette, hogy megvásárolja a brit neobankot, a Novus-t.

A beágyazott pénzügyi szolgáltatásokra specializálódva, a Paynetics vállalkozásoknak és magánszemélyeknek kínál digitális fizetési megoldásokat. Kínálatukba tartoznak a virtuális és fizikai bankkártyák, valamint a mobilfizetési lehetőségek.

A 2020-ban alapított Novus egy olyan neobank, amely a pénzügyi szolgáltatások terén a fenntarthatósági elveket alkalmazza. Küldetésük, hogy a társadalomra és környezetre is pozitív hatást fejtsenek ki. A Novus felhasználói követhetik saját karbonlábnyomukat és cashback jutalmakat kaphatnak fenntartható vásárlásaik után az alkalmazáson keresztül. Az ügyfelek továbbá jutalmakat gyűjthetnek 130 márkapartnertől.

A Paynetics úgy véli, ez az akvizíció lehetővé teszi számukra, hogy bővítsék kínálatukat, miközben támogatják az ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősség és vállalatirányítás) kezdeményezéseiket Európában. A vállalat lehetővé kívánja tenni ügyfelei számára, hogy társadalmi és környezeti projekteket támogassanak a nyújtott beágyazott pénzügyi megoldások révén.

Ez a lépés a Payneticsnek a tavalyi erőfeszítéseit követi, amikor is megszerezték az elektronikus pénzintézet (EMI) licencét a brit Pénzügyi Felügyeleti Hatóságtól (FCA).

A felvásárlás révén a Paynetics nem csak hogy kiszélesíti szolgáltatásainak körét, de új lehetőségeket is teremt a fenntartható és etikus pénzügyi szolgáltatások számára, elősegítve ezzel egy zöldebb jövő megteremtését.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?