A Lightyear befektetési platform mostantól magyar nyelven is használható, ami a vállalat magyar piachoz való elköteleződését jelzi. 

Az elmúlt egy év során a Lightyear több újítást is bevezetett Magyarországon, mint például a tartós befektetési számla és a magyar nyelvű ügyfélszolgálat. Az elmúlt időszakban ezek mellett azért is került a figyelem középpontjába, mert magas kamatozású forintalapú megtakarításokat kínált, amely a kezdeti 12.25 százalékról jelenleg 5 százalékra csökkent.

A külföldi devizákban tartott összegek esetében a kamatozás a központi bankok által meghatározott kamatlábakhoz igazodik. A Lightyear ezen kamatokat elsősorban rövid lejáratú állampapírokba történő befektetések révén biztosítja.

A Lightyeart Martin Sokk és Mihkel Aamer alapította, akik a TransferWise (jelenlegi nevén Wise) korábbi alkalmazottai voltak. Céljuk, hogy a felhasználóknak korlátlan hozzáférést biztosítsanak a világ legnagyobb részvénypiacaihoz, mindenféle extra költség nélkül. A többdevizás számlát használó ügyfelek a különböző valutákat valós árfolyamon válthatják meg, és globálisan befektethetnek anélkül, hogy rejtett díjakat kellene fizetniük.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?