Amer Baroudi, az Nsave társalapítója, saját tapasztalatából merítve, felismerte a bevándorlók pénzügyi kihívásait, és rámutatott sokan nehézségekkel szembesülnek bankszámlanyitáskor egy új országban.

Az Nsave egy offshore bankszámlát kínál a felhasználóknak, ahol a vagyonukat stabilabb valutákban tárolhatják és átválthatják, például euróra, dollárra vagy fontra. E célból a fintech vállalat már partnerségre lépett egy svájci pénzügyi intézettel, bár Baroudi nem hozza nyilvánosságra pontos nevüket.

A bankok általános kockázatelemzése minden lehetséges ügyfél esetében a személy hátterét is magában foglalja, ideértve születési helyüket is. Ez a gyakorlat jelentős akadályokat gördít a nehéz gazdasági körülmények között élő régiókból érkezők pénzügyi intézkedései elé. Az Nsave azonban megoldást kínál erre a problémára. Baroudi példaként Libanont említi, ahol a Világbank adatai szerinti 17 százalékos infláció miatt a lira drasztikusan elveszítette értékét, 2023 februárjára a válság előtti értékének 98 százalékát.

A cég 4 millió dolláros magvető tőkét szerzett, amelyet az amerikai Sequoia Capital és TQ Ventures kockázati tőkebefektető cégektől, valamint más partnerektől kapott. Ezek között szerepel a genfi székhelyű Foundation Genevoise pour l’Innovation Technique (FONGIT) is.

Baroudi célja, hogy a jövőben bővítse a platform által nyújtott szolgáltatások körét. Ezek között olyan lehetőségek is szerepelnek, mint a befektetési lehetőségek biztosítása.

(Forrás: fintech.hu)
(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?