A vezető brit telekommunikációs szolgáltató összekötné a kriptopénztárcákat az okostelefonok SIM kártyáival.

A Vodafone, vezető brit telekommunikációs szolgáltató, merész lépést tervez: összekötné a kriptopénztárcákat az okostelefonok SIM kártyáival.

Ez az ambiciózus lépés része egy tágabb pénzügyi tervnek, amelyben kulcsszerepet játszik a Vodafone Idea, a Vodafone egy indiai vállalata, amelyben a Vodafone-csoportnak 45%-os részesedése van. A terv szerint a Vodafone Idea közel 3 milliárd dollárt fog felvenni hitelként a következő két évben, ez a terv jól jelzi a Vodafone hosszú távú elkötelezettségét a technológiai innováció iránt.

David Palmer, a Vodafone Blockchain vezetője, egy interjúban beszélt a vállalat terveiről. Palmer hangsúlyozta, hogy a következő évtizedekben több mint 20 milliárd mobiltelefon lesz használatban. Kiemelte a kriptotárcák és a digitális személyazonosság integrációjának fontosságát a SIM-kártyákba. 2030-ra várhatóan mintegy nyolcmilliárd okostelefont fognak használni, és az ehhez kapcsolódó kriptopénztárcák száma elérheti az 5,6 milliárdot.

Annak ellenére, hogy a Vodafone Idea pénzügyi nehézségekkel küzd, a cégcsoport komoly lépéseket tervez tenni a technológiai fejlődés érdekében. Nemrégiben tízéves stratégiai partnerséget kötött a Microsofttal, hogy generatív mesterséges intelligencia (GenAI) szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek.

Fontos megjegyezni, hogy a Vodafone nem az első vállalat, amely összekapcsolja a telekommunikációt a blokklánc technológiával. Az Egyesült Államokban például a VaultTel nevű startup már 2019-ben bejelentette ambícióit, hogy fizikai tárcát hoz létre, amelyet be lehet helyezni egy okostelefon SIM-foglalatába. Ez a fejlesztés azt mutatja, hogy a blokklánc technológia és a telekommunikáció közötti kapcsolat egyre fontosabbá válik az adatbiztonság terén.

A vállalat terve, hogy integrálja a kriptopénztárcákat a SIM-kártyákba, jelentős előrelépés lehet a digitális fizetési megoldások és az adatbiztonság terén. Ez a kezdeményezés lehetőséget kínál a felhasználók számára, hogy könnyedén hozzáférjenek a blokklánc alapú szolgáltatásokhoz, miközben növeli a mobiltelefonok funkcionalitását és biztonságát a digitális térben.

(Forrás: Fintech.hu)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?