A Tools for Humanity csillagászati, 115 millió dolláros összeget gyűjtött a Worldcoin projektjéhez, amely egy globális pénzügyi hálózat létrehozását tűzte ki célul.

A Tools for Humanity elképesztő 115 millió dollárt gyűjtött össze a Worldcoin nevű szuperprojekthez, amely nem kevesebbet nem tűzött ki célul, mint hogy egy globális pénzügyi hálózatot hozzon létre. De hogyan juthat hozzá bárki ezáltal kriptopénzhez? A válasz egyszerű: egy személyes szemszkenneléssel!

Több mint 1,7 millió futurisztikus vállalkozó szellemű egyén már jelentkezett a projektre, hogy a digitalizált gazdaság részesei legyenek. A Worldcoin törekvése, hogy univerzális hozzáférést biztosítson a globális gazdasághoz, mindenki számára elérhetővé téve azt, nem számít, hogy honnan jövünk vagy kik vagyunk. Mindezt a Worldcoin tokenen keresztül teszik lehetővé, amit más digitális eszközökkel és hagyományos valutákkal együtt használhatunk a világméretű appjukon keresztül. És mit kell tenni az ingyenes tokenekért? Első lépésként be kell bizonyítanunk, hogy valóban egyediek vagyunk, egy „Orb” nevű kütyü segítségével, ami beszkenneli a szemünket.

Azonban felvetődik a kérdés: orwelli diktatúra vagy a jövő technológiája? A projektet Sam Altman, az OpenAI vezetője hozta nyilvánosságra 2021-ben, akit korábban többen is kritizáltak adatvédelmi aggályok miatt. Spencer Bogart, a Blockchain Capital képviselője a projektet kezdetben orwellinek nevezte, azonban a projekt alaposabb megvizsgálása után Bogart megváltoztatta véleményét. Szerinte a World ID egy olyan azonosítási protokoll, amely adatvédelmet biztosít és nem gyűjt vagy tárol semmilyen biometrikus információt.

Az egész mögött álló Tools for Humanity vezérigazgatója, Alex Blania optimistán nyilatkozott a projektről: „Amint belépünk a mesterséges intelligencia korába, létfontosságú, hogy az emberek képesek legyenek megőrizni személyes adataikat, miközben hitelesítik emberi mivoltukat. Megoldásunkkal segíthetünk, hogy mindenki részesüljön az AI által ígért pénzügyi előnyökben.”


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?