Kígyózó sorokban álltak az emberek a Bank of Ireland ATM-jeinél egy technikai hiba miatt.

Kígyózó sorokban álltak az emberek a Bank of Ireland ATM-jeinél egy technikai hiba miatt. A bank online rendszerében egy hibát észleltek a felhasználók, ami lehetővé tette számukra, hogy pénz nélkül vegyenek fel készpénzt az automatakból.

Az ír bank alkalmazásában tapasztalt technikai zavar miatt azok, akiknek nem volt egyenlegük, átutalhattak akár 1000 eurót egy Revolut számlára. Az átutalást követően az összeget bármelyik pénzkiadóból kivehették. A hiba által lehetővé tett „ingyen pénz” híre hamar elterjedt, így a pénzkiadóknál hosszú sorok alakultak ki.

Az emberek sietve vették igénybe az ATM-jeiket az ingyen pénz reményében. Dundalkban a helyzet annyira feszültté vált, hogy a rendőrségnek kellett beavatkoznia.

A Bank of Ireland bocsánatot kért az esetért és hozzálátott a jogtalanul felvett összegek visszaszerzéséhez. Az érintett számlákat megterhelik az indokolatlanul átutalt összegekkel. Ezen felül a bank azt javasolta azoknak az ügyfeleknek, akik pénzügyi gondokkal küzdenek, hogy lépjenek kapcsolatba velük.

A rendszerbeli hiba augusztus 15-én, kedden történt, de szerdára már orvosolták a problémát. Szakemberek szerint ez az eset ismét rámutat arra, hogy a banknak sürgősen fejlesztenie kell IT infrastruktúráját. A Bank of Ireland-et korábban már egyszer megbüntették hasonló IT problémákért.

(Forrás: Fintech.hu)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?