Az open banking rendszerek új dimenziókat nyitnak meg az Egyesült Királyság pénzügyi horizontján.

Az országban a modern fizetési technológiák nemzetközi összehasonlításban is gyorsan terjednek. Ha a 2023-as adatokat összevetjük a 2022-essel, kiderül, hogy az open banking rendszerekben végrehajtott tranzakciók száma megduplázódott. Júliusra az aktív felhasználók száma 4,2 millióra nőtt, ami 10,5%-os növekedésnek felel meg az előző hónaphoz viszonyítva és hatalmas, 68,2%-os ugrás a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az egyszeri belföldi átutalások jelentősen hozzájárultak a növekedéshez, júliusban összesen 10,5 millió tranzakciót regisztráltak, ami 8%-os emelkedés az előző hónaphoz képest. A növekedést elsősorban a kormányzati rendszerek és a többi pénzügyi, illetve befektetési platform integrációjának növekedése hajtotta. 

Az open banking tranzakciók legelterjedtebb típusai között a bankszámlákra történő befizetések, a hitelkártya-törlesztések és az e-kereskedelmi műveletek a legnépszerűbbek. Az ismétlődő, változó összegű fizetések is dinamikus növekedést mutattak. Júliusban ezekből 872 000 tranzakciót hajtottak végre, ami 28,7%-os növekedés az előző hónaphoz képest.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?