Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyta az új, mesterséges intelligenciával támogatott megbízástípus, a dinamikus Midpoint Extended Life Order (M-ELO) bevezetését.

A Nasdaq a mesterséges intelligencia erejét hívja segítségül, amivel új irányt szabhat az értékpapír-kereskedelem és a tőzsdézés világában.

Az M-ELO nem új fogalom a Nasdaq kereskedői számára. Ezen megbízástípus alapfeladata, hogy a legkedvezőbb áron teljesítse az ügyfél megbízásait, amit a vételi és eladási árfolyamok közötti középárfolyamon keresztül próbál megvalósítani. A rendszerben hosszabb ideig marad, ami több időt biztosít az optimális ár megtalálásához.

Azonban az új változata ezen megbízásnak egy lépéssel tovább megy: mesterséges intelligenciát alkalmaz. Ezáltal a gépi tanulás segítségével valós időben képes azonosítani a piaci trendeket és módosítani a megbízás részletein. A célja, hogy a befektetőknek még kedvezőbb ügyleteket biztosítson és növelje a megbízások sikeres teljesítésének esélyét.

A Nasdaq jövőbeli tervei között szerepel az innováció és növekedés ösztönzése. Ezt mutatja a nemrégiben bejelentett 10,5 milliárd dolláros Adenza felvásárlása is, amely a kockázatkezelési és szabályozói megfelelési szoftverfejlesztés terén tevékenykedik. Ez az ügylet a Nasdaq eddigi legnagyobb akvizíciójának számít.

A mesterséges intelligencia bevonásával a Nasdaq arra törekszik, hogy a dinamikus M-ELO a megbízások gyakoriságának növelése mellett csökkentse a piaci változások kockázatát, ezáltal még jobb kereskedési eredményeket kínálva a befektetőknek.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?