A kínai fintech óriás, az Ant Group két új mesterséges intelligencia (MI) modell bevezetését jelentette be. Az egyik modell a fogyasztóknak, míg a másik a pénzügyi szakembereknek nyújt majd segítséget

Mindkét MI modell jelenleg tesztelés alatt áll, és már a fogyasztók is kipróbálhatták, valamint különféle alkalmazásokban is tesztelték őket. Az Ant Groupot Jack Ma, a kínai milliárdos alapította, akinek nevéhez olyan platformok fűződnek, mint az Alipay, melyet világszerte több mint egymilliárd ember használ.

Mesterséges intelligencia mindenkinek

A Zhixiaobao 2.0 nevű alkalmazásról, melyet fogyasztói tanácsadásra fejlesztettek ki, még keveset lehet tudni. Azonban a cég szerint a modell piaci elemzési és érvelési képességekben egy átlagos pénzügyi szakemberrel vetekszik. Elvileg azonnali elérhetőségre kerül, amint megkapja a szükséges hatósági engedélyeket.

Kína szigorúan szabályozza a MI termékek piacra lépését, így először biztonsági jelentést kell benyújtani és azt jóvá kell hagyni. A Zhixiaobao 1.0, mely befektetési elemzéseket és adatgyűjtést végez, a pénzügyi szakembereknek nyújt segítséget. Jelenleg ez a modell is tesztelési szakaszban van.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?