Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezetője szerint a mesterséges intelligencia (MI) nem csak munkahelyeket válthat le a jövőben, de lehetőséget teremthet a 3 és fél napos munkahét kialakítására is.

Dimon a Bloombergnek adott interjú során hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia nem csak egy elvont fogalom, hanem egy konkrét jelenség. Egyre több szakember dolgozik a területen, és a közeljövőben új technológiákat láthatunk majd felemelkedni ezen a téren.

Az interjú során az óriásbank vezetője elmondta, hogy az MI-t szinte minden területen integrálni fogják. Ebből kifolyólag bizonyos területeken a mesterséges intelligencia valószínűleg helyettesíteni fogja az embert. Dimon a beszélgetés során megjegyezte:

 

“Minden technológiai ugrás munkahelyek megszűnésével járt, de egyúttal újak is létrejönnek. A technológiai fejlődés miatt a következő generációk akár 100 éves kort is könnyedén megélhetik, és nem kell tartaniuk a rákbetegségtől sem – emellett valószínűleg hetente csak 3,5 napot dolgoznak majd.”

 

Dimon a bank részvényeseinek írt éves levélében hangsúlyozta az új technológiai megoldások alkalmazásának kiemelt fontosságát. Az MI-t a bank már most is számos területen – például kockázatkezelés, ügyfélszerzés, marketing vagy csalásmegelőzés – használja.

A JPMorgan Chase több mint 1000 szakembert alkalmaz az adatkezelési osztályon, többek között 900 adattudóst és további 600 mérnököt. A bank az idei év első hónapjaiban több mint 3500 MI-t érintő álláshirdetést tett közzé.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?