A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyásának esélyei növekednek az Egyesült Államokban, az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) legutóbbi döntései alapján.

Az SEC a Franklin Templeton és Hashdex kérelmeinek halasztása jelentős befolyást gyakorolhat a függőben lévő bitcoin ETF kérelmekre. A Bloomberg elemzője, James Seyffart szerint az SEC döntése, hogy 34 nappal a határidő előtt elhalasztja a döntést, pozitív jel az ETF-ek jóváhagyása tekintetében. Az SEC által kért 35 napos véleményezési időszak döntő lehet a végleges határozat szempontjából. Ebben az időszakban a Franklin Templeton és Hashdex által benyújtott dokumentumokat is elemezni fogják.

Seyffart és kollégája, Eric Balchunas 90%-os esélyt adnak a bitcoin spot ETF-ek 2024. január 10-i jóváhagyására, míg Joe Carlasare ügyvéd 2024 márciusára datálja a jóváhagyást. A Franklin Templeton frissített S-1 dokumentumának benyújtása fontos lépés a jóváhagyási folyamatban. Balchunas szerint, bár az ETF-ek egyidejű jóváhagyása és elindítása előnyös lenne, aggályok merülnek fel a Franklin esetében, mivel ők később nyújtották be a szükséges dokumentumokat.

Jelenleg 12 bitcoin ETF kérelem vár jóváhagyásra az Egyesült Államokban, köztük a Grayscale és a BlackRock ajánlatai. A legtöbb esetben márciusig van lehetőség az SEC-nek döntést hozni, kivéve az ARK Invest ajánlatát, amelyet 2024. január 10-ig kell elbírálnia. Az SEC döntése jelentős hatást gyakorolhat nemcsak az amerikai bitcoin ETF piacra, hanem az egész kriptoszektorra is. A következő bitcoin felezés 2024 áprilisára várható, és az elfogadott ETF kérelmek jelentősen növelhetik a bitcoin árfolyamát, ami új bikapiacot indíthat el.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?