A DWS Group, a Flow Traders és a Galaxy Digital Holdings egy új vállalat alapítását tervezi. Az AllUnity névre keresztelt cég célkitűzése egy euróban denominált stablecoin bevezetése.

Az AllUnity központja Frankfurtban lesz, a vállalat élére pedig a BitMEX kriptoplatform egykori vezetője, Alexander Höptner áll. A terveket egy közös közleményben jelentették be december 13-án.

A konzorcium célja, hogy megszerezze a német pénzügyi felügyeleti hatóság, a BaFin engedélyét. Sikeres engedélyeztetés után az AllUnity az elkövetkező 18 hónapban tervezi az euróalapú stablecoin piacra dobását, összhangban az Európai Bankhatóság által kiadott, stablecoin-kiadókra vonatkozó irányelvekkel.

A DWS Group, a Flow Traders és a Galaxy Digital együttműködése nagy jelentőséggel bír. A DWS Group 860 milliárd euró, a Flow Traders pedig az év első felében 2800 milliárd euró értékű vagyont kezelt, míg a Galaxy Digital széleskörű szolgáltatásokat kínál kriptovaluták terén. Alexander Höptner szerint a partnerség egyedülálló kombinációja a három cég erősségeinek, amely stabilitást biztosíthat egy működőképes stablecoin számára.

A jelenlegi stablecoin piac mérete körülbelül 130 milliárd dollár. Az euróalapú coinok havi átlagos forgalma 90 millió dollár körül van, szemben a dolláralapú coinok 600 milliárd dolláros havi forgalmával. Így az AllUnity kezdeményezése jelentős hatást gyakorolhat a piacra, különösen az euróalapú coinokat tekintve.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?