A pénzügyi területen egyre inkább elkerülhetetlenné válik a generatív mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása.

A legnagyobb cégek számára már nem az a kérdés, hogy alkalmazzanak-e ilyen technológiákat, hanem hogy mikor teszik meg ezt. A világ legnagyobb eszközkezelője, a BlackRock a múlt héten bejelentette új generatív MI-alapú funkcióinak bevezetését. A BlackRock bejelentése szerint új generatív MI-megoldásokkal javítja működését és szolgáltatásait. A terv az aktuális rendszerek továbbfejlesztése, új megoldások kidolgozása, valamint a szoftvercsomag kibővítése.

Az Aladdin és eFront kockázatkezelő rendszerek mesterséges intelligenciával működő „másodpilóta” funkciókat kapnak. Ezek az újítások segítik az ügyfeleket releváns adatok kinyerésében és elemzésében.

A BlackRock befektetési szakemberei nyelvfordító megoldást és a munkájukhoz szükséges adatok gyűjtését megkönnyítő funkciót is kapnak. Emellett a cég 2024 januárjától kezdve a Microsoft Copilot-ot is bevezeti Office 365 szoftvercsomagjában, ami növelheti munkafolyamataik hatékonyságát.

A vezetőség szerint az MI ilyen típusú alkalmazása csökkentheti a fix költségeket és növelheti a nyereségességet. A mesterséges intelligencia modellek és az automatizáció lehetővé teszik a munkavállalók produktivitásának jelentős növelését.

A bejelentés alapján a generatív MI alapvetően megváltoztatja az emberek technológiával való interakcióját, nemcsak a produktivitás javításával, hanem az ügyfelekkel való kapcsolattartás fejlesztésével is, gyorsabbá, időszerűbbé és egyszerűbbé téve azt.

A vállalat kiemelt figyelmet fordít az adatbiztonságra. A generatív MI által létrehozott tartalmak részletes minőségellenőrzésen esnek át, az adatok pedig nem kerülnek megosztásra nyílt hozzáférésű programokkal. Ez a megközelítés biztosítja a cég technológiai fejlesztéseinek saját irányítását, miközben maximalizálja a belső hatékonyságot és innovációt.

A BlackRock, mint a világ legnagyobb eszközkezelője, jelenleg is jelentős részét – több mint 8 százalékát – technológiai szolgáltatásokból származó bevételekből szerzi. Az újításokra való nyitottságával a cég tovább erősíteni kívánja piaci helyzetét a versenytársakkal szemben. Ebben kulcsfontosságú a legújabb technológiai fejlemények szoros követése és szükség esetén az új megoldások bevezetése.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?