Az Adyen lesz a fintech óriás, a Klarna új banki partnere. A partnerséget jövőre tervezik elindítani Európában, Amerikában és Ázsiában.

Az Adyen és a Klarna arra törekszik, hogy korábbi sikereiket megismételjék. Mindkét vállalat a koronavírus idején, 2021-ben érte el csúcspontját értékelés szempontjából. Azóta értékük jelentősen csökkent, és most azon dolgoznak, hogy újra a szektor elitjébe kerüljenek.

A Klarna az üzleti modelljének finomításán dolgozik. Új funkciókat is bevezetett, például egy AI alapú vásárlási asszisztenst is. Ezeknek köszönhetően növekszik a forgalom és a bevétel, közeledve a nyereséges működéshez. Az Adyennel kötött megállapodás is e stratégia részét képezi. A vállalat technológiája lehetővé teszi a Klarna 150 millió ügyfelének, hogy még zökkenőmentesebb fizetéseket hajtsanak végre. 

„Az Adyen világszínvonalú pénzügyi technológiai platformja tökéletesen illeszkedik a Klarna céljaihoz, hogy a vásárlók és kiskereskedők elsődleges vásárló asszisztense és fizetési hálózata legyen.” – mondta a Klarna társalapítója és vezérigazgatója, Sebastian Siematkowski.

A Klarna számára a fizetési platform szolgáltató ideális partner lehet. A Klarna a fizetési szolgáltatásait túl akarja terjeszteni a BNPL modellen, javítva az ügyfelek vásárlási élményét. Az Adyen lesz a tranzakciók mögötti motor, így a Klarna a saját területére összpontosíthat, miközben globális jelenlétét erősíti. 

„A Klarna forradalmasította a digitális vásárlási élményt, és az Adyen platformjával párosítva emelni fogja a fizetések színvonalát és a vásárlói élményt világszerte.” – nyilatkozta az Adyen társalapítója és vezérigazgatója, Pieter van der Does.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?