Novemberben a Coinbase a második legerősebb hónapját tudta maga mögött a tőzsdei debütálása óta, részvényei 62 százalékkal emelkedtek.

Ugyanakkor a cég versenytársai, többek között az FTX és a Binance, éppen krízist kezelnek, vezetőik jogi nehézségekkel szembesülnek. Az FTX alapítóját, Bankman-Friedot csalás és pénzmosás miatt ítélték el, míg a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao, bűnösnek vallotta magár a banktitok megsértésében.

A Coinbase részvényei az év elején 33 dollárról 124 dollár fölé nőttek, bár ez még mindig elmarad a bevezető időszak 200 dollár feletti áraitól. A kripto- és AI vállalatok sikeres időszakot zártak, ami a kriptovaluták iránti bizalom visszatérésével és a szabályozás előrehaladásával magyarázható. Az EU digitális jogszabályi csomagjában és az USA szövetségi törvényeiben is kezelik a kriptovalutákat, ami kedvező a Coinbase számára.

A Coinbase a negyedik legnagyobb kriptotőzsde a CoinGecko adatai szerint, piaci kapitalizációja közel 30 milliárd dollár. A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének, a Binance-nek a forgalma az év során visszaesett Zhao lemondásával és a jogi problémákkal, az FTX pedig csődbe ment a tavalyi botrány után. A Binance piaci részesedése és kezelt vagyona ellenére a vállalatot körülvevő bizonytalanságok aggodalomra adnak okot a jövőt illetően.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?