A Revolut ideiglenesen szünetelteti egyes kriptovaluta-szolgáltatásait az Egyesült Királyságban az üzleti felhasználók esetében.

Az intézkedést a vállalat azért hozta meg, hogy megfeleljen az új, pénzügyi promóciókat szabályozó előírásoknak. Október 8-tól az Egyesült Királyságban a kriptovaluták népszerűsítésével foglalkozó vállalatoknak törvényi kötelezettségük regisztrálni magukat a Financial Conduct Authority-nál (FCA). Továbbá, az FCA szabályai szerint a reklámoknak egyértelműnek kell lenniük és a kriptovalutákra vonatkozó kockázatokkal kapcsolatos figyelmeztetéseket is tartalmazniuk kell.

A Revolut egy ügyfélszolgálati közleményben jelezte, hogy 2023. január 3-tól felfüggeszti a kriptovaluták vásárlását az Egyesült Királyságban tevékenykedő üzleti ügyfelek számára. A már meglévő kriptoeszközök tartása és eladása viszont továbbra is lehetséges lesz.

Az FCA az új előírások hatálybalépésekor 146 figyelmeztetést bocsátott ki a kriptovaluták promóciójával összefüggésben. A hatóság azóta további útmutatást adott ki a vállalatoknak a megfelelőségi kötelezettségek teljesítéséhez. Ez magában foglalja, hogy az engedélyezett szervezeteknek milyen módon kell kommunikálniuk pénzügyi promócióikban.

A Revolut döntése jól tükrözi, hogy a fintech szektor igyekszik alkalmazkodni az új szabályozási környezethez. A szolgáltatás felfüggesztése bár ideiglenes, mégis fontos lépés a fogyasztói bizalom erősítése felé. A Revolut intézkedése rámutat a kriptovaluta-piac egyre szigorodó szabályozási környezetére, és arra, hogy a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell az új követelményekhez. Ez a folyamat nehézségeket jelenthet, de hosszú távon hozzájárulhat a szektor egészségesebb és átláthatóbb működéséhez.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?