Salvadorban jóváhagyták a régóta várt bitcoin kötvényeket. Ez fontos mérföldkő nem csak az ország, de a globális kriptovaluta piac számára is.

A kötvényeket a Bitfinex kriptotőzsde szabályozott részlegén, a Bitfinex Securities-en keresztül kínálják majd. A “Volcano Bond” nevű kötvényt várhatóan 2024 első negyedévében fogják kibocsátani. A hír a salvadori Nemzeti Bitcoin Hivatal jelentette be az X-en, amit Nayib Bukele elnök is megerősített.

A kezdeményezést az elnök, még 2021-ben jelentette be, röviddel azután, hogy a BTC-t törvényes fizetőeszközzé nyilvánító törvényt elfogadták. Bukele célja, hogy 1 milliárd dollárt gyűjtsön a bitcoin alapú kötvények segítségével, amely hozzájárulna egy megújuló energiaforrásokra épülő bitcoin bányászati iparág kiépítéséhez, beleértve a vulkáni energiát is.

Az eredeti tervek szerint 2022 márciusára tervezték a kibocsátást, de többször el kellett halasztani. A digitális eszközökről szóló törvényt végül 2022 novemberében terjesztették a törvényhozás elé, ahol az elnök pártja (Nuevas Ideas) nagy többséggel rendelkezik. A legutóbbi szavazáson, amely december 12-én zajlott, hatvanketten szavaztak a törvény mellett, tizenhatan ellene.

Ez a második jelentős bitcoinnal kapcsolatos intézkedés az elmúlt hetekben. Korábban elindítottak egy “Freedom VISA” programot, ami évi legfeljebb 1000 ember számára biztosít tartózkodási jogot Salvadorban, amennyiben legalább 1 millió dollár értékű bitcoint vagy tether stablecoint (USDT) fektetnek be az országba.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?