A Google a Zip Co. és az Affirm BNPL cégekkel közösen elindított együttműködés keretében Buy Now Pay Later (BNPL) lehetőséget biztosít a Google Pay felhasználóinak.

Ez a szolgáltatás az Egyesült Államokban élő fogyasztók számára lesz elérhető azoknál a kereskedőknél, akik elfogadják a Google fizetési megoldását.

A Google 2024 első negyedévében tervezi elindítani próba programját, amelynek keretében az Affirm és a Zip fizetési opcióként jelennek meg az Android felhasználók számára. Ez a fizetési lehetőség azoknál a kereskedőknél lesz elérhető, akik támogatják a Google Pay-t az alkalmazásukban vagy a weboldalukon.

A vásárlók a pénztárnál választhatnak a különböző BNPL-szolgáltatók közül, hogy részletekben, kamatmentesen fizessenek. Például ha a Zip-et választják, a felhasználási feltételek elolvasása után néhány lépésben befejezhetik a tranzakciót. 35 dollár feletti vásárlás esetén, a jóváhagyást követően a vásárlók a Zip segítségével négy részletre oszthatják a kifizetést.

“Folyamatosan keressük a lehetőségeket arra, hogy a Google-lel történő vásárlást még hasznosabbá tegyük az emberek számára.Az olyan BNPL szolgáltatókkal való együttműködésünk révén, mint a Zip és az Affirm, újabb fizetési opciót kínálunk a felhasználóknak fizetéskor, miközben a kereskedőknek új eszközt biztosítunk üzletük növekedésének elősegítésére.” – mondta Drew Olson, a Google Pay vezetője.

A Zip társalapítója és amerikai vezérigazgatója szerint a fogyasztók egyre inkább rugalmas fizetési lehetőségeket keresnek. A kereskedők pedig innovatív megoldásokat alkalmaznak az eladások növelésére és a vásárlói hűség erősítésére.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?