Egy úttörő együttműködés keretében a Volt, egy valós idejű fizetési szolgáltató, összefogott az ekkóval, egy fenntarthatóságra összpontosító fintech vállalattal, hogy megtisztítsák az óceánokat.

A partnerség jelentős előrelépést jelent a környezetszennyezés elleni küzdelemben, különösen az óceánok esetében. Azáltal, hogy az ekko fenntarthatósági megoldásait integrálja a Volt kiterjedt valós idejű fizetési hálózatába egyedülálló lehetőséget kínál a fogyasztók és a kiskereskedők számára, hogy aktívan részt vegyenek a környezetvédelemben.

A kezdeményezés innovatív aspektusa az online vásárlás fizetési szakaszában rejlik. Amikor a vásárlók a Voltot választják fizetési módként, nem csupán egy tranzakciót hajtanak végre.  Hozzájárulnak ahhoz is, hogy egy műanyag palackot eltávolítsanak egy óceánból. Ez a cselekedet azonnal megjelenik egy valós idejű számlálóban, amely nyomon követi az eltávolított palackok számát. Ezáltal kézzelfoghatóan érzékelhetővé válik minden egyes vásárlás környezeti hatása.

Jordan Lawrence, a Volt növekedési igazgatója és társalapítója lelkesedését fejezte ki a partnerséggel kapcsolatban. Mint hangsúlyozza, hogy a környezetvédelmi kérdések mind számára, mind a Volt számára fontosak. Kiemelte a valós idejű fizetések és a valós idejű környezetvédelmi intézkedések közötti szinergiát. „A valós idejű fizetések és a valós idejű környezetvédelmi képességek kombinálása tökéletes házasság; izgatott vagyok, hogy a Volt felhasználói pontos képet kapjanak arról, hogy milyen változást tesznek a bolygóért”.

Oli Cook, az ekko vezérigazgatója és társalapítója is megosztotta gondolatait, kiemelve a pénzügyi szolgáltatások kulcsfontosságú szerepét az éghajlati válság elleni küzdelemben. Rámutatott arra a lehetőségre, hogy az élet minden területén mozgósítani lehet az embereket és a vállalkozásokat, hogy környezetbarát döntéseket hozzanak. „A Volttal való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy bővítsük kínálatunk horizontját, elérjük az ügyfeleket szerte a világon, és végső soron növeljük a környezetvédelmi ügyek támogatását azáltal, hogy valós idejű nyomon követési lehetőségeinket világszerte elérhetővé tesszük a fizetések számára.”

A Volt és az ekko közötti partnerség több mint egy üzleti együttműködés; ez egy felhívás a pénzügyi szektor számára, hogy játsszon döntő szerepet a környezeti kihívások kezelésében. A pénzügyi tranzakciók és a közvetlen környezeti hatások összekapcsolásával a Volt és az ekko új mércét állít fel a vállalati felelősségvállalás és a fogyasztók fenntarthatósági erőfeszítésekbe való bevonása terén.

(Forrás: The Fintech Times)

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?