A Google által fejlesztett Bard AI chatbot folytatja a világ meghódítását, már itthon is elérhető.

Múlt héten az Alphabet részvényei nagyot mentek, majd’ 5%-os emelkedéssel jelezve, hogy a tech óriás továbbra is meghatározó játékos a piactéren. Az ok? A Google egy csapásra globálissá tette a Bardot, az AI chatbotját, a Bard különböző nyelveken beszél és olyan funkciókkal bővül, amik csak a kiber-fantasy filmekben láthatóak.

Gondoljunk bele, mi lenne, ha egy gép megtanulna több mint 40 nyelven kommunikálni, köztük arabul, kínaiul és spanyolul is? A Google megcsinálta. A Bard, a Google generatív AI chatbotja most már a tengerentúlon és Európában, így hazánkban is a felhasználók rendelkezésére áll. Ő az a virtuális társ, aki minden kérdésre ad választ, legyen szó mértékegységek átváltásáról vagy irodalmi remekművek összefoglalásáról.

Azonban a Bard nem csak egy unalmas robot, aki a megszokott, semmitmondó válaszokat adja. A legújabb frissítés megadja a hatalmat a felhasználónak, hogy beállítsa a bot válaszainak hangnemét, kiválasztva a formális vagy a kötetlenebb kommunikációs stílust. A szó szerinti értelemben is „megszólal”, mivel a Bard mostantól képes hanggal válaszolni, több mint 40 nyelven.

A Google még tovább vitte a felhasználói élményt a Bard frissítésével. A felhasználók a beszélgetéseket kitűzhetik, átnevezhetik és később visszanézhetik, hogy azokat megoszthassák barátaikkal.

A Bard, amely a Google Search Generative Experience-től függetlenül működik, az online keresési szolgáltatások jövőjét hirdeti. Ezzel a mesterséges intelligenciával támogatott chatbotjával a Google jelentős konkurenciát teremt a hagyományos online keresési módszerekkel szemben.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?