Jegyezze meg mindenki, a tizedesvessző nem játék. Azért fontos ez, mert egészen más 3000 dollárt kérni és egészen más 300 ezret.

(Fotó: OpenSea)

A Bored Ape nevű sorozatban generált majmos NFT-kben talán az a leglenyűgözőbb, hogy ezeket a régi idők avatárösszerakós appjaiban megrajzolt műalkotásokra hajazó figurákat milyen drágán adják. Egy-egy népszerűbb majmos jpg ára 300 ezer dollárra is rúghat. Kivéve, ha a kriptomilliomos, akinek a birtokában van, elbénázza.

Pont ez történt egy Max nevű majomtulajdonossal, aki piacra akarta dobni a majmát. Az a típusú NFT, amivel rendelkezett nagyjából 75 ethereum körül ment, a számot be is írta, majd leokézta az ajánlatot. Sikerült viszont elhibáznia a tizedesvesszőt, így 75 helyett 0.75-ért listázta a digitális műkincset. Egy vásárló botja pedig le is csapott a hirtelen százszorosan leárazott, rendkívül akciós majmos képre – írja a Verge.

A rendszer hatékonyságára remek példa, hogy az alulárazott NFT-kre vadászó bot 8 ethereumot fizetett a tranzakció gyors lebonyolításáért. Azaz a vásárlás maga 34 ezer dollárba került, és ezen felül további 3 ezer dollár volt az NFT ára.

Maxnek esélye sincs visszaszerezni a tulajdonát. Ha hagyományos pénzügyi világban lennénk, tárgyalhatna a bot tulajdonosával, itt ez nem sikerült. Az egykori majomtulajdonos azonban azt írta Twitteren, hogy az ilyen hibák benne vannak az élet lehetőségei között. Meglepően nyugodt állítás egy olyan embertől, aki 100 millió forintnyi majmos képet kótyavetyélt el.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?