A cég igazgatójának pár nap alatt sikerült az összes kisebbségnek beszólnia. Érdekes stratégia a toborzásra.


Egészen új HR-stratégiát mutat be a Kraken, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje. A cég vezetője, Jesse Powell egyrészt kihirdette, hogy 500 főt vennének fel, másrészt kirobbantott egy kultúrháborút a cégnél.

Nehéz mazsolázni Powell véleményei közül, mert több mindent mondott, és többeket háborított fel. A legerősebb talán az volt, amikor az amerikai nőket agymosottnak nevezte, majd belekeveredett egy, a női intelligenciáról szóló vitába, amit a legjobb indulattal is csak szexistának lehet nevezni.

Később sikerült beleütköznie a névelők kérdésébe. Azaz, hogy a nemet is feltüntető angol nyelvben legyen-e lehetőségük az embereknek meghatározni, hogy férfi, női vagy valami semleges névmással hivatkozzanak rájuk. A bevett gyakorlat az utóbbi, különösen, hogy az angol nyelvben nagyjából a 13. század óta van az utóbbira lehetőség. De ettől még a kérdés kultúrharcos témának számít.

A fentin később azzal sikerült rontani a Powellnek, hogy a transz identitásokat sem fogadta el egy rá következő vitában. Végül pedig az angolban egyértelműen szitokszónak számító n-betűs szót is a védelmébe vette. Majd, hogy ezt a nyilatkozathalmot maga mögött hagyja egy 31 oldalas céges kulturális dokumentumban foglalta össze, mit kellene gondolnia egy Kraken alkalmazottnak. Ez a dokumentum lényegében a megsértődésre való jogot vonja kétségbe, illetve az első verziója a szabad fegyverviselés és a vakcinaszkepticizmust is fontos jogként kezeli.

Munkásságával Powell azt biztosan elérte, hogy többen gondolkodnak a munkahelyváltáson. Ez pedig szerepelhetett a vezérigazgató titkos céljai között is, mert olcsóbb egy alkalmazottat közös megegyezéssel útjára engedni, mint felmondani neki.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?