A neobank gigász, a londoni székhelyű Revolut erős és büszke munkakultúrát tart fenn, ahol a komoly követelmények mellett a kiemelkedő teljesítmény számít normának. Christopher Yankson, a cég globális

A neobank gigász, a londoni székhelyű Revolut erős és büszke munkakultúrát tart fenn, ahol a komoly követelmények mellett a kiemelkedő teljesítmény számít normának.

Christopher Yankson, a cég globális tehetségfelvételi vezetője kiemeli a Revolut erényeit munkaadóként a mai viszontagságos munkaerő-piaci környezetben. Szerinte biztos állások már nem találhatók a piacon, különösen a fintech, a banki és a technológiai szektorban, ahol a közelmúltban nagyarányú elbocsátások történtek.

A Revolut, amely sikeresen elkerülte az elbocsátási hullámokat, egyedi vonzerőt kínál. Hírneve a gyors előmenetelről szól, hiszen a cégben olyan fiatal igazgatók is dolgoznak, akik már húsz évesen Nik Storonsky vezérigazgatónak számoltak be. Yankson azonban belátja, hogy a cég növekedésével a meteorikus előléptetések nem fenntarthatók.

„Nem feltétlenül az irányít, akinek a legtöbb tapasztalata van” – állítja Yankson, hozzátéve, hogy továbbra is hűek maradnak ehhez a központi elvéhez. Meggyőződése, hogy a meritokrácia érvényesül – a legjobb ötletek érvényesülnek, így a motivált egyének rövid idő alatt jelentős előrelépéseket tehetnek.

Yankson szerint az ambícióhiányos jelöltek, akik megelégednek egy stagnáló szereppel, nem illeszkednek a Revolut kultúrájába. Kedvenc interjúkérdése: “Mik a hosszú távú céljai?”. Hisz benne, hogy ha a jelölt szakmai céljai összhangban vannak a cég céljaival, az optimális teljesítményt garantálja.

De vajon milyen érzés a Revolutnál dolgozni? Habár Yankson rózsás képet fest a Revolutról, a cégnek nem ment minden zökkenőmentesen. Többek között a brit banki engedély megszerzése várat magára, és a helyzetet súlyosbítja, hogy a Molten Capital nemrégiben felére csökkentette a Revolutban lévő részesedését. Mindez rávilágít arra a bizonytalanságra, amit a cég jelenleg tapasztal.

A The Times szerint a Revolut tervez átköltözni Franciaországba és Spanyolországba, ami a brit engedély megszerzésének késlekedésével függ össze. A cég szóvivője viszont leszögezte, hogy terjeszkedési terveik ellenére a Revolut brit cég marad, és London az otthonuk.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?