Az elmúlt év végi forgalom után az új év lassan kezdődik a fintech finanszírozás terén.

Csak a Bumper jelentett be tízmillió dollárt meghaladó tőkebevonást. A Komunal és a Bracket Labs is jelentős tőkét vontak be, mindkét vállalat hét számjegyű összeget kapott a befektetőktől.

A Bumper, egy autószerviz finanszírozásra specializálódott vállalat, 46 millió eurós Series B finanszírozási körét zárta le. Az Autotech Ventures vezette ezt a kört, melyben a Shell és a Porsche befektetési leányvállalatai is részt vettek. A cég így összesen 61 millió euró tőkét vont be működése során.

A Bumper üzleti modellje az autószerelés körüli rugalmas fizetési megoldásokra épül. Lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy az autószerviz számlákat kamatmentes részletekben fizessék, így elkerülve a nagyobb összegek egyszeri kifizetését.

A fintech vállalat szolgáltatásait több mint 5000 autókereskedés veszi igénybe Európában, és már több mint 500 000 autószerelésnél nyújtottak segítséget, melynek fele az elmúlt 12 hónapban történt. Ezenkívül a finanszírozott javítások értéke 100%-kal, az ügyfelek száma pedig 80%-kal nőtt az elmúlt évben.

A Komunal 5,5 millió dollárt gyűjtött be a Series A finanszírozási fordulóján. 2019 óta működik Indonéziában, és jelenleg a pénzügyi szolgáltatások és technológiák bővítésére koncentrál az országban.

Célja azoknak az ügyfeleknek a kiszolgálása, akik nem férnek hozzá a hagyományos pénzügyi termékekhez és szolgáltatásokhoz Indonéziában. Egyik kulcsterméke a DepositoBPR, egy vidéki ügyfelekre szabott bankbetéti alkalmazás, ami az első a maga nemében a régióban. Ez a platform megkönnyíti a digitális betétkezelést az indonéz vidéki bankokban, valamint finanszírozási lehetőségeket kínál a mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

Az elmúlt hét legjelentősebb finanszírozási fordulói közül a Bracket Labsé volt az egyik legkorábbi szakaszban. A startup még az elő-magvető szakaszban van, és ebben a fordulóban 2 millió dollárt vont be. A Binance Labs vezette a finanszírozást.

A Bracket Labs a fintech szektorban működik, és a pénzügyi piacokon való kereskedéshez szükséges eszközök fejlesztésére összpontosít. Fő terméke, a Passage, egy saját fejlesztésű kereskedési platform része. Célja a kereskedés megkönnyítése az online piacokon, különös tekintettel a piaci volatilitás kezelésére.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?