A Magyarországon nemrégiben debütált befektetési alkalmazás, a Lightyear, jelentős növekedést ért el.

A 2023-as év során a vállalat a kezelt vagyont nyolcszorosára növelte, ami havi szinten közel 20 százalékos növekedést jelent. A Lightyear egy neobróker cég, amely felhasználóbarát alkalmazáson keresztül kínál hozzáférést magánszemélyek számára részvényekhez, ETF-ekhez és más pénzpiaci alapokhoz.

A cég, amelyet Martin Sokk és Mihkel Aamer, a TransferWise (jelenleg Wise) korábbi munkatársai alapítottak 2020-ban, egyre népszerűbb. Különlegessége, hogy extra költségek nélkül, átláthatóan biztosít hozzáférést a világ legnagyobb részvénypiacaihoz. Ezenkívül vonzó  4.5 – 8.25 százalék közötti kamatot kínál azoknak, akik pénzüket Lightyear számlán tartják, így a pénz akkor is gyarapodik, ha éppen nem fektetik be.

2023-ban a vállalat kezelt vagyona egy év alatt nyolcszorosára nőtt. A cég létszáma 45 százalékkal bővült, meghaladva az 50 főt. Sőt, a vállalat két új piacra, Magyarországra és Horvátországra is belépett, így már 22 országban van jelen.

A cég 2023-as célja az országspecifikus szolgáltatások bevezetése volt. Martin Sokk, a Lightyear társalapítója és vezérigazgatója szerint a tavalyi év sikeres volt, és a cél az, hogy az alkalmazás mélyebben integrálódjon az egyes országok piacaiba, így a Lightyear legyen az ideális befektetési platform. 2023-ban a bevezetett kamatláb emelkedése miatt sokan használták az alkalmazást készpénz tárolására is, ami növelte az átlagos felhasználói készpénzállományt.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?