Az Ant Group, egy kínai fintech óriás, hamarosan megvásárolhatja a MultiSafePay-t, egy holland fizetési szolgáltatót, 200 millió dollár cégérték mellett. 

A vállalat közlése szerint a felvásárlási folyamat a végéhez közeledik. Az 1999-ben alapított MultiSafePay, amely az elmúlt évben 50 millió dolláros árbevételt ért el, számos európai kis- és középvállalkozást szolgál ki különböző fizetési megoldásokkal. Ezek közé tartoznak az online és helyszíni fizetések, valamint az egységesített többcsatornás (omnichannel) fizetési rendszerek. A holland fintech több mint 30 különböző nemzetközi fizetési megoldást (például Apple Pay, Google Pay, iDeal, VISA) kezel és dolgoz fel, és POS rendszereket is kínál.

A felvásárlás az Ant Group nemzetközi terjeszkedési stratégiájának fontos részét képezi. A vállalat az Alibaba Csoport része, amely az Alipay nevű, világszerte népszerű fizetési megoldást is birtokolja, melyet 1,3 milliárd ember és 80 millió kereskedő használ.

A kínai kormány kétéves korlátozásokkal sújtotta az Ant Groupot Xi Jinping miniszterelnök 2021-es széleskörű korrupcióellenes vizsgálatát követően a pénzügyi szektorban. A korlátozások lejártával az Ant Group Szingapúrban nyitott egy irodát, az Ant International székhelyét, amely várhatóan a nemzetközi terjeszkedést fogja elősegíteni.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?