A digitális bankolás egyik éllovasa, a Revolut, fontos stratégiai lépéseket tervez a franciaországi bővülés elősegítése érdekében.

A cég vezetője, Nik Storonsky egy párizsi rendezvényen tette közzé azon szándékát, hogy a vállalat fizikai bankfiókokat hozzon létre Franciaországban. Ez a bejelentés alapvető változásra utal a Revolut üzleti modelljében, amely eddig kizárólag online működött.

A fintech cégnek ez a lépése számos stratégiai célt szolgál. Alapvetően a francia piaci jelenlét erősítését célozza, ahol fontos a digitális banki szolgáltatásokba vetett bizalom fokozása. A fizikai fiókok bevezetése hozzájárulhat az ügyfelek bizalmának növeléséhez, különösen egy olyan országban, ahol a hagyományos banki kapcsolatok még mindig jelentős szerepet töltenek be.

A Revolut további célja, hogy bővítse szolgáltatáskínálatát, ami olyan összetettebb, magasabb hozamú pénzügyi termékeket is magában foglal, mint a jelzáloghitelek. A bankfiókok lehetőséget biztosítanak a vállalatnak arra, hogy személyre szabott tanácsadást és ügyfélszolgálatot nyújtson, amely kulcsfontosságú az ilyen termékek hatékony értékesítéséhez és menedzseléséhez.

 

Kihívások és lehetőségek a Revolut előtt

A digitális bankok számára a fizikai bankfiókok bevezetése kettős kihívást jelent: meg kell teremteniük a hagyományos banki infrastruktúra kiépítését miközben megőrzik a digitalizáció adta előnyöket. A Revolut számára ez egyúttal lehetőséget is kínál, hogy megkülönböztesse magát a piacon olyan egyedi ügyfélélményt nyújtva, amely kombinálja a digitális és a hagyományos banki szolgáltatások előnyeit.

A bankfiókok megnyitása lehetővé teszi a Revolut számára, hogy közelebb kerüljön ügyfeleihez, testreszabott szolgáltatásokat nyújtva. Ez a stratégia erősítheti az ügyfélhűséget és hozzájárulhat a piaci részesedés növeléséhez. Az olyan bonyolultabb termékek, mint a jelzáloghitelek, indokolhatják a fiókok fenntartásának költségeit, növelve a Revolut bevételeit és versenyelőnyét.

 

Piaci trendek 

A Revolut nem az első digitális bank, amely a fizikai fiókok felé fordul Az USA-beli Quontic Bank főleg online működik, de fizikailag is jelen van, célzott közösségi szolgáltatásokat nyújtva. Ezek a lépések főként a hitel- és jelzáloghitelezési szolgáltatásokra összpontosítanak, nem pedig általános lakossági banki tevékenységekre. A Revolut hasonló előnyöket kínálhat a francia piacon, ahol a személyes banki kapcsolatok még mindig nagyra értékeltek.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?