Piaci értesülések szerint közel áll ahhoz a lehetőséghez a Revolut, hogy támogatóként csatlakozzon az ír labdarúgó csapathoz.

A hír, amely február közepén kezdett el terjedni, arra utal, hogy a fintech cég komolyan fontolóra vette a sporttámogatási együttműködést. Ez a lépés új területet jelentene a Revolut számára, eltérve ezzel a korábban alkalmazott marketingstratégiájától.

 

A Revolut új stratégiát tervez

A Revolut látszólag új stratégiát fogad el azért, hogy javítsa megítélését az Egyesült Királyságban. Ezt támasztják alá azok a jelentések, melyek szerint a cég szándéka az ír nemzeti labdarúgó csapat támogatásával szerződést kötni. Az Ír Labdarúgó Szövetség (FAI), amely hosszú ideje keres támogatót, pénzügyi és működési nehézségei miatt került nehéz helyzetbe. Az FAI körüli negatív sajtó felveti annak a kérdését, hogy vajon megfelelő döntés-e egy olyan cég számára, amely már az Egyesült Királyságban is küzdött hírnevének megőrzéséért, hogy együttműködjön ezzel a szervezettel.

A Revolut eddigi marketing és ajánlási programjaitól eltérően a lehetséges támogatási szerződés jelentős változást jelent. A kezdeményezés, amely valószínűleg az ír irodából ered, stratégiai lépésként értelmezhető. A cég korábban csupán egyszer használta a sportot a láthatóság növelésére, egy európai NBA mérkőzés alkalmával. Ezen kívül korábban nem vettek részt sportmarketing tevékenységekben.

 

Kihívásokkal teli partnerség 

A lehetséges együttműködés különlegessége, hogy mindkét fél reputációs nehézségekkel küzd. A Revolut már évek óta próbálja megszerezni az angol banki licencet sikertelenül, és késedelembe esett a pénzügyi jelentésekkel kapcsolatban is, amit az ellenőrző auditorok is bíráltak. Az ír szövetség esetében pedig gyakran kerülnek elő pénzügyi csalásokkal kapcsolatos hírek. Legutóbb az Állami Számviteli Bizottság meghallgatásán merültek fel ilyen kritikák, és jelenleg nincs is edzője a csapatnak.

A hírt egyelőre nem erősítette meg hivatalosan egyik fél sem. A pénzügyi nehézségekkel küzdő és hosszú ideje támogatót kereső szövetség számára a Revoluttal való együttműködés kétségtelenül kedvező lenne. Viszont a fintech cég számára ez kevésbé egyértelmű. Bár a sportmarketing új lehetőségeket nyithat meg a vállalat számára egy széles fogyasztói bázis előtt, az ír szövetséggel való kapcsolódás kockázatot hordoz, hogy a Revolutot egy problémás szervezettel azonosítják.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?